Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: kippen houden in een Goudse woonwijk

Door Carin van der Meij 30 oktober 2020

Zijn hennen, hanen en kuikens wel of niet geschikt als huisdieren? De meningen hierover zijn verdeeld. De een vindt het fantastisch en wil elke dag wel een vers eitje uit eigen achtertuin bij het ontbijt. De ander vindt het verschrikkelijk en kan het gekakel en gekraai niet aanhoren. Het kan dan ook voor de nodige burenruzies zorgen. Om dergelijke ruzies in de kiem te smoren stellen wij de vraag: mag je wel kippen houden als je in een woonwijk woont?

Het houden van kippen is in de meeste gemeenten – zolang het niet voor overlast zorgt – in elke tuin toegestaan. Zo niet? Dan staat deze uitzondering beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente.

Kippen in Gouda

Mag je gezellig kippen houden in Gouda? Ja! In onze stad vallen kippen onder de categorie gezelschapsdieren. Tot deze categorie behoren onder meer honden, katten, knaagdieren, kooi- en volièrevogels, duiven en vissen.

Konijnen, kippen, kalkoenen, kwartels, parelhoenders, eenden, ganzen en fazanten zijn dat ook, zolang er geen commerciële opbrengsten aan verbonden zijn. Je mag de eitjes dus niet verkopen (of je kip slachten voor het vlees en dat tegen geld aanbieden).

(Tekst gaat verder onder de foto).

lente in gouda
© indebuurt Gouda

Hou het leuk

Voor bijna alles geldt: houd rekening met je buren. In een woonwijk woon je een stuk dichter op je buren dan bijvoorbeeld op het platteland. Niet iedereen vindt het leuk om wakker te worden van een kakelende kip (en dan bedoelen we niet je partner 😉 ).


Lees ook...

MAG DAT: herfstbladeren in de groene container weggooien?

Na een flinke herfstbui heb je eindelijk de bladeren uit de tuin geveegd. Maar waar laat je ze daarn...

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

MAG DAT: je kind Gouda noemen?

Er zijn genoeg namen die je niet aan je kind mag geven. Scheldwoorden, bespottelijke namen maar ook ...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.