Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je camper of caravan voor de deur parkeren?

Door Kirsten Spooren 31 juli 2020

Het is zomervakantie en al lange tijd prima weer. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Maar nu vroegen wij ons ineens af: hoelang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk in de straat staan?

Precies drie dagen. In Gouda mag je kampeervoertuigen niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Dus ook niet op het openbare parkeerterrein voor je eigen deur. Dit geldt niet alleen voor caravans, maar ook voor campers, aanhang- en vouwwagens. En nee, slimmeriken: het is niet de bedoeling dat je ‘m eventjes weghaalt en dan weer drie dagen neerzet.

Eigen parkeerplaats

Let op: we hebben het hier over een openbare plaats op de weg. Heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats, dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dat is toegestaan, tenzij er een gevaarlijke situatie ontstaat.

Waarom eigenlijk?

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je hem nou toch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je proberen een ontheffing aan te vragen bij de gemeente.

Geen paniek

Geen paniek: laat je je camper of caravan zonder toestemming een paar dagen langer aan de weg staan, dan slingeren ze je heus niet direct op de bon. Je krijgt eerst een waarschuwing van de gemeente. Verplaats je je mobiele vakantiemiddel dan nog niet, dan kan er een boete worden uitgeschreven of je caravan of camper wordt weggesleept (en de kosten moet je zelf betalen). Maar zo ver laat je het vast niet komen.


Lees ook...

MAG DAT: door rood rijden als er een ambulance achter je rijdt?

Je kent het vast wel: bang dat er precies een ambulance, politieauto of brandweer met sirenen aankom...

MAG DAT: je gebruikte theezakje bij het gft-afval gooien?

Je afval scheiden is goed voor het milieu en in Gouda besparen we zo ook extra centjes door minder r...

MAG DAT: vanaf een brug in het water springen?

Het is heerlijk zomerweer. De zon schijnt en de temperturen lopen op tot boven de 25 graden. Wat is ...

adv.