Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: herfstbladeren in de groene container weggooien?

Door Kirsten Spooren 23 oktober 2020

Na een flinke herfstbui heb je eindelijk de bladeren uit de tuin geveegd. Maar waar laat je ze daarna? Mogen ze eigenlijk in de groene container of zijn er andere manieren om ze af te voeren? We zochten het even voor je uit. 

Natuurlijk wil je jouw netjes geveegde stoepje zolang mogelijk schoon houden. Daarom wil je de bladeren afvoeren, vóór ze door de wind worden terug geblazen. Groene container open en dumpen maar? Ja, dat mag. Blad hoort in het rijtje van klein snoeiafval, loof en gemaaid gras. Maar er zijn andere manieren om van je blad af te komen in Gouda.

Groene container versus bladkorf

In het najaar plaatst de gemeente bladkorven op verschillende plaatsen in de stad. Hier kun je jouw bladeren bij leggen. Volle bladkorf? Meld het bij Cyclus, zij halen de bladeren op. Op de website van de gemeente lees je waar deze bladkorven te vinden zijn. Bekijk hier de hele lijst >>>

© Raymond Aarsman
© Raymond Aarsman

Wanneer wordt er in jouw buurt geveegd?

Wacht even voor je in je eentje de hele straat gaat vegen. De gemeente zet ook heus jouw wijk op de planning voor een grondige veegbeurt. Hoe vaak dat gebeurt, hangt onder meer af van het aantal bomen en het weer. Bladeren die in plantsoenen vallen, worden één keer per jaar opgeruimd. Ook als er (te) veel bladeren liggen op grasvelden, ruimt de gemeente dit op.

Blijft het blad liggen?

De gemeente ruimt het blad op waar het moet, maar laat het liggen waar dat kan. Planten groeien namelijk beter als je in het najaar afgevallen blad verspreidt over de grond onder en tussen de planten.


Lees ook...

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

MAG DAT: je kind Gouda noemen?

Er zijn genoeg namen die je niet aan je kind mag geven. Scheldwoorden, bespottelijke namen maar ook ...

MAG DAT: met de elektrische step door Gouda crossen?

In Antwerpen, Stockholm en Berlijn zijn ze net zo populair als de OV-fiets, maar in Gouda zie je ze ...

Meer over

Gemeente

adv.