Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: glasafval met deksel of dop weggooien in de glasbak?

Door Guusje Bout 7 augustus 2020

Het is weer tijd om het opgespaarde glasafval te dumpen in de glasbak. Een taak die niet altijd even leuk is. Ongetwijfeld gooit ‘bijna’ heel Gouda netjes het glasafval in de glasbak bij hen in de buurt. Het groene glas in de groene bak, het bruine glas in de bruine bak en het witte glas uiteraard in de witte bak. Een makkelijk klusje dat zo gepiept is en nog goed voor het milieu ook. Maar doen we het eigenlijk wel goed? Of moeten we de deksels ook nog scheiden van het glas?

Volgens Cyclus Gouda is het in onze gemeente niet nodig om je deksels en dopjes te scheiden van het glas. Dit mag je op het potje of flesje laten zitten als je het in de glasbak gooit. Het zou natuurlijk beter zijn om dit wél te doen, maar het is niet verplicht.

Je kent het vast wel

Dan hebben we natuurlijk ook nog een paar ergernissen. Want wij zouden geen Gouwenaars zijn als we niet ook iets te zeuren hebben. Bijvoorbeeld dat je tijdens het weggooien van je bierflesjes het laagje bier dat nog in het flesje zat over je armen gooit, gatver. Of dat degene voor je net een jaar aan glasafval in de bak heeft gegooid en dat van jou er niet meer bij past… Stel je voor dat je ook nog alle deksels en potjes van het glasafval af moest draaien.

Het is trouwens niet in alle gemeente zo makkelijk. In sommige steden moet je namelijk wél alle dopjes en deksels van je glasafval afhalen vóór je het weggooit. Hebben wij even geluk!


Lees ook...

MAG DAT: je camper of caravan voor de deur parkeren?

Het is zomervakantie en al lange tijd prima weer. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan word...

MAG DAT: door rood rijden als er een ambulance achter je rijdt?

Je kent het vast wel: bang dat er precies een ambulance, politieauto of brandweer met sirenen aankom...

MAG DAT: je gebruikte theezakje bij het gft-afval gooien?

Je afval scheiden is goed voor het milieu en in Gouda besparen we zo ook extra centjes door minder r...

Nieuwe lijst gft-afval beschikbaar: dit mag wel en niet in de groene container in Gouda

Sinds kort is er een nieuwe lijst voor groente-, fruit- en etensresten en tuinafval ontwikkeld. Door...

Meer over

Gemeente

adv.