Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zomaar ergens een poster plakken in Gouda?

Door Eva van Dantzig 18 september 2020

Je organiseert een evenement en wilt daar aandacht voor. Dan kan je natuurlijk indebuurt tippen of je plakt posters op plekken in de stad waar veel mensen komen. Op die manier zien een hoop mensen jouw affiche. Maar mag dat wel zomaar in Gouda?

Om erachter te komen of dat is toegestaan, kijken we in de Algemene Plaatselijke Verordening. Hierin staan alle regels die gelden in Gouda en dus ook de voorschriften over het plakken van posters. Onder artikel 2:23 vinden we de normen over ‘plakken en kladden’.

Plakplekken

Dan zien we dat het verboden is om een aanplakbiljet of afbeelding ergens op te hangen. Dus nee, zomaar ergens een poster plakken mag niet in Gouda. Er zijn wel uitzonderingen. In de stad staan namelijk ‘aanplakborden’ tijdens verkiezingstijden voor politieke partijen. Deze borden vind je hier:

  • Ridder van Catsweg, bij de vrije school
  • Rotonde Goudse Houtsingel
  • Ruigenburg (tegenover parkeerterrein).

Op deze speciale borden mag je overigens alleen posters met een politieke of maatschappelijke boodschap hangen tijdens de verkiezingen. De vrije plakplaatsen zijn niet bedoeld voor commerciële reclame. Plak je een poster dat actief een product of evenement aanprijst, dan kun je daarvoor een boete krijgen. Voor overige promotieactiviteiten (het rijden met geluidswagens, het plaatsen van sandwich- of driehoeksborden/spandoeken/banieren) geldt dat je daarvoor een vergunning nodig heeft, zie www.gouda.nl.

Verder mag je natuurlijk wel gewoon een poster hangen aan je eigen raam of bijvoorbeeld op een winkelpand als je toestemming hebt van de eigenaar.


Lees ook...

MAG DAT: een kapotte ovenschaal in de glasbak gooien?

Soms weten we eigenlijk helemaal niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel...

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Gou...

MAG DAT: bramen plukken in de Goudse natuur?

Het is bramentijd en dat betekent dat de bramenstruiken weer vol hangen. In Gouda spotten wij struik...

Meer over

Gemeente

adv.