Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een tentje opzetten in een park in Gouda?

Door Kirsten Spooren 21 juni 2019

Nu het weer langer licht is en de temperaturen omhooggaan willen we niets liever dan in een stadspark chillen. Helaas moeten we op een gegeven moment weer naar huis… Maar soms zou het ook best chill zijn om met een tent te overnachten in bijvoorbeeld het Goudse Hout, maar mag dat zomaar?

Ja en nee

Een tentje opzetten – om te checken of ‘ie niet lek is, of vol met schimmel zit voor je op vakantie gaat – is natuurlijk geen probleem. Maar je mag er niet in blijven slapen! Dat laatste zal waarschijnlijk geen verrassing zijn voor je. Overnachten in een tent (of caravan) mag je in Gouda echt alleen maar op een camping. Buiten een kampeerterrein is kamperen alleen toegestaan in uitzonderingssituaties, bijvoorbeeld voor een scoutinggroep.

Ontheffing

Nee heb je, ja kun je krijgen. Je kunt natuurlijk proberen om een ontheffing aan te vragen, dat kan in de volgende gevallen:

  • Voor bijzondere gevallen zoals groeps- en natuurkamperen (door bijvoorbeeld een scoutinggroep)
  • Er worden dan wel eisen gesteld aan (brand)veiligheid en hygiëne
  • Kamperen voor een korte periode op plaatsen buiten kampeerterreinen of kamperen voor eigen gebruik door de eigenaar van een terrein.

Boete

Word je betrapt door een handhaver van Stadsbeheer, of een boswachter? Dan word je in ieder geval weggestuurd, en in het ergste geval krijg je ook nog een bekeuring. De boete voor wildkamperen bedraagt maar liefst €140,-. Daar had je dus best een paar nachtjes van op een camping kunnen zitten!

Lees ook…

Mag dat? Je camper of caravan voor de deur parkeren?

Het is zomervakantie en al lange tijd prima weer. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan word...
campings gouda

Vakantie in eigen land: deze campings en vakantiehuisjes vind je in de buurt van Gouda

Een weekendje Barcelona, backpacken in Thailand of zonnen op een Italiaans strand: het zit er voorlo...

Meer over

Gemeente

adv.