Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: de containers permanent op de stoep zetten in Gouda?

Door Eva van Dantzig 10 juli 2020

Uit de container komen soms vervelende geurtjes, vooral in de zomer kan er om de groene container een vervelende geur hangen. Dat is niet prettig als je in de tuin zit. De oplossing? De container permanent aan de andere kant van de schutting op de stoep neerzetten. Dan ben je af van de geur én is ie uit het zicht, maar technisch gezien staat de kliko dan wel op de openbare weg. Er zijn genoeg Gouwenaars die het doen, maar wat zijn de regels?

De containers op de stoep (op de openbare weg) zetten is best handig: zo is het lelijke ding uit het zicht en heb je geen last van vervelende luchtjes of fruitvliegjes die vaak om de container hangen in de zomer. Minder leuk is het voor de buren die nu wel tegen jouw container aan moeten kijken vanuit hun keukenraam, of er iedere dag langslopen met hun hond.

Niet in mijn tuin

Toch gebeurt het vaak dat mensen hun container permanent op de openbare stoep, maar wel tegen hun eigen schutting aan zetten. Cyclus zegt hierover het volgende: “Zet jouw huisvuil op de inzameldag uiterlijk om 7.30 uur op de aanbiedplaats. Het deksel van de container moet gesloten zijn. Het is niet toegestaan zakken of dozen naast de minicontainer aan te bieden. Je mag het afval óók de avond ervoor na 22.00 uur op de aanbiedplaats zetten. Het is niet toegestaan het afval op andere momenten op de aanbiedplaats te zetten. Zo houden we het samen schoon op straat.”

De boete

Zet je je container permanent op de stoep – ook al is het tegen je eigen schutting – of openbare weg dan riskeer je een boete van minimaal €95,- plus de administratiekosten van €9,-.

Wil jij weten wanneer ze in jouw straat het afval komen ophalen? Kijk dan even op de afvalkalender.


Lees ook:

Afval scheiden in Gouda: welk afval hoort in welke afvalbak?

In Gouda zijn we ondertussen gewend dat we ons afval moeten scheiden, maar soms is het nog wel even ...

MAG DAT: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Gouda is volop bezig in de tuin. De kliko zit tot de rand toe vol en staat aan...
verfpot weggooien

MAG DAT: je lege verfpotten bij het restafval gooien?

Een muurtje witten, een kastje verven of een kekke nieuwe kleur op je deur; je hele interieur frist ...

Meer over

Gemeente

adv.