Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: bloempjes uit de berm plukken voor in een vaasje op tafel?

Door Kirsten Spooren 5 juni 2020

Bloemen houden van mensen. En andersom. Superfijn om een fraai bosje op tafel te hebben staan. Zeker als het zo’n hip boeketje veldbloemen is. Er staan er genoeg van in de Goudse bermen, dus gewoon even plukken en voilá. Los van het feit dat je natuurlijk veel beter de lokale bloemist kunt spekken met jouw wekelijkse bijdrage, is ook de vraag: mag dat überhaupt, bloemetjes uit de berm plukken en meer naar huis nemen?

De regels hiervoor verschillen per gemeente, en die van Gouda zijn vastgelegd in de APV, de plaatselijke wetten zeg maar. En daarin is het antwoord vrij duidelijk.

Gouda zegt nee

De plaatselijke wet schrijft dit voor: het is in een voor publiek toegankelijk park of plantsoen of in bij de gemeente in onderhoud zijnde groenstroken, grasperken of bloembakken verboden enige schade toe te brengen aan een boom of een bloem- of heesterperk dan wel aldaar bloemen te plukken.

Sterker nog, het is volgens die wet, artikel 4:8 en 4:9 voor wie het specifiek wil weten, zelfs verboden om je te bevinden in die parken, plantsoenen, groenstroken, wandelparken en meer, buiten de aangelegde paden. Tenzij je een ontheffing hebt, maar die zul je dan eerst aan moeten vragen bij de gemeente. Gewoon lekker genieten van die bloemetjes en plantjes dus als je er wandelt. En voor op je tafel in huis even langs de bloemist.


Lees ook...

Wat zijn toch die gele bloemen die overal zo uitbundig bloeien in de berm?

De bermen in Gouda zien al een tijdje knálgeel. Langs de Hollandse IJssel bijvoorbeeld. Maar wat zij...

Jullie hebben gekozen: Hier haal je de mooiste bloemen in Gouda

Zijn jullie ook zo dol op bloemen? Wij wel hoor! Bloemen kunnen je huis (of kantoor, kleine hint) he...

Meer over

Gemeente

adv.