MAG DAT: ballonnen oplaten in Gouda?

Door Kirsten Spooren 15 maart 2019

Het is zo’n leuk gezicht: ballonnen oplaten tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag dat eigenlijk wel in Gouda? Of het schadelijk is voor het milieu, daar zijn de meningen over verdeeld. Een groot deel van de gemeenten in Nederland heeft een verbod ingevoerd. Hoe zit dat met Gouda? Wij zochten het voor je uit.

Stichting Noordzee onderzocht welke gemeenten een verbod hebben ingevoerd én welke gemeenten daar mee bezig zijn. Het oplaten van ballonnen is namelijk niet zo goed voor de natuur en het milieu. Als vissen, vogels of andere dieren de ballonresten binnenkrijgen, kunnen ze hier aan dood gaan. Ook aan de ballonnen die zogenaamd biologisch afbreekbaar zijn.

Ballonnen oplaten in Gouda

Maar nu de brandende vraag: mag je in Gouda ballonnen oplaten? Het antwoord is kort maar krachtig: nee. Dit betekent dat het verboden is om ballonnen op te laten. Dit geldt voor het oplaten van (met helium gevulde) ballonnen en wens- en ufoballonnen. Dus, denk even twee keer na voordat jij ballonnen oplaat in onze mooie stad.

Lees ook…

MAG DAT: je drankkarton bij het oud papier gooien?

Soms weten we niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MA...

MAG DAT: je huis verhuren via Airbnb in Gouda

Je kent vast iemand die het weleens doet; zijn kamer, appartement of huis in Gouda verhuren via Airb...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.