Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Interessant! Met deze kaart kun je zien hoeveel de bodem in jouw straat is gezakt

Door Eva van Dantzig 11 september 2020

Wie in de Gouda woont weet: van tijd tot tijd heb je gewoon last van natte voeten door wateroverlast. Vochtige muren, overstromingen bij een flinke regenbui en grachten die buiten de oevers treden… Gouda heeft te maken met bodemdaling en is dus letterlijk aan het zinken. Maar hoe zit dat in jouw straat? Dat kun je op deze kaart zien:

De bodemdalingskaart gebruikt miljarden individuele meetpunten in Nederland en verwerkt deze. Dit maakt het mogelijk om een goed overzicht te krijgen van het hele land en om een onderscheid te maken in de diepe en de ondiepe oorzaken van de bodemdaling. De gemeten periode die is weergegeven in de kaart is van januari 2015 tot oktober 2019. SkyGeo heeft de kaart gemaakt door complexe radargegevens van satellieten te verwerken. De gegevens zijn schattingen van verplaatsing waarbij verschillende aannames zijn gedaan.

Flinke verzakkingen

Door in te zoomen kun je door middel van de gekleurde bolletjes zien hoeveel de bodem op die locatie is gezakt. Zoomen we in op Gouda, dan zien we dat er vooral langs het spoor flinke verzakkingen te zien zijn. Deze worden aangegeven met rode bolletjes, welke betekenen dat de grond hier met 5 mm of meer is verzakt. Ook langs de Goudkade valt het gebied achter de Action op door flink wat roodgekleurde bolletjes.

Bekijk hier de kaart om te ontdekken hoeveel de bodem bij jou in de buurt is gezakt >>>


Update bodemdaling binnenstad: deze plannen liggen er nu

Wie in de binnenstad woont weet: van tijd tot tijd heb je gewoon last van natte voeten door waterove...

Let op: er worden valse brieven van Rabobank verspreid in Gouda

Afgelopen dagen zijn er op verschillende adressen in Gouda Oost valse brieven verspreid, zo meldt Po...

Wegwerkzaamheden in Gouda: hier kun je niet langs in september

Niets vervelender dan in de auto of op de fiets stappen en er ineens achter komen dat er een straat ...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.