Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het station van Gouda krijgt een make-over: dit zien we graag op Gouda Centraal

Door Kirsten Spooren 24 januari 2020

Er wordt hard gewerkt rondom het Stationsgebied, maar het station zelf gaat in de toekomst ook gerenoveerd worden. Vergeleken met andere stations is Station Gouda momenteel maar saai. Deze dingen zien wij graag op het vernieuwde station van Gouda. 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Een piano in de stationshal

© ANP

We weten niet wát er precies gerenoveerd gaat worden, maar onze stationshal is niet echt noemenswaardig. Je loopt er vooral doorheen om je trein te halen en misschien haal je er een broodje. Hoe tof zou het zijn wanneer er een stationspiano zou staan? Dat maakt het wachten meteen een stuk leuker.

Stations café

Posted by Gouda Vroeger & Nu on Friday, 17 August 2018

 

Over wachten gesproken: hoe chill zou het zijn om gewoon even een kop koffie ergens te kunnen drinken waar je kunt zitten? Als je nu vertraging hebt met de trein, kun je nergens op het station even warm binnen zitten. De dichtstbijzijnde plek is dan Barista Café, in de binnenstad van Gouda. Vroeger hadden we wel een stationscafé en die missen we toch echt op het station!

Mini bibliotheek

© indebuurt

Tegenwoordig zie je steeds meer straatbibliotheken, waar je een boek kunt lenen of neerleggen. Op steeds meer stations – zoals in Utrecht – vind je uitleen bibliotheken waar reizigers boeken kunnen doneren en uitlenen. Superfijn wanneer je een lange treinreis voor de boeg hebt en je een boek vergeten bent.

Een drogist

etos gouda
Foto: © Etos Gouda

Stel; je hebt de hele dag gewerkt en je komt laat aan op Station Gouda, maar je hebt dringend iets specifieks van de Etos of een andere drogisterij nodig. De Spar heeft veel, maar niet alles. De dichtstbijzijnde Etos is in de binnenstad, terwijl een beetje station tegenwoordig wel een drogisterij heeft….

Snackbar

Af en toe een hamburgertje scoren bij Smullers was best wel lekker. Helaas is  Smullers op Station Gouda al sinds 2018 gesloten. Natuurlijk kun je voor een snack terecht bij Döner op het station, tóch missen we een snackmuur voor een kroket op zijn tijd.

Gouda Centraal

station gouda
© indebuurt Gouda

Als Eindhoven het kan, dan kunnen wij het ook! Sinds december 2019 heet Station Eindhoven: Eindhoven Centraal. Dat willen wij ook! Bij een nieuw station hoort een nieuwe naam toch? “De volgende halte is Gouda Centraal”. Bekt best lekker, of niet?


Lees ook....

Werkzaamheden stationsgebied: hier mag je binnenkort je fiets niet meer neerzetten

Dat het station én het stationsgebied grondig wordt aangepakt weet iedereen inmiddels. Maar wat je m...

Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op Station Gouda

Hoe vaak heb jij op een leeg perron gestaan? Wachtende op een trein die misschien nooit meer komen g...

Waar vind je de beste stationskoffie van Gouda? Wij gingen het testen

Even snel een bakkie halen voor de trein gaat. Voor veel Gouwenaars is dit hét begin van hun dag. On...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.