Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jongeren aan zet: weet jij een oplossing voor het afvalprobleem?

Aangeboden door Stichting Fairtrade Gouda 5 september 2019

Op donderdag 26 september wordt de eerste Goudse hackathon voor jongeren georganiseerd. Verschillende teams gaan met elkaar de strijd aan om in één middag een oplossing te bedenken om het afvalprobleem in de stad aan te pakken.

Leuk zo’n hackathon, maar wat is dat dan precies? Dat gaan we je even uitleggen. Een hackathon is een bijeenkomst om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, dat meestal binnen en beperkte tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema of om een probleem op te lossen. Duidelijk, toch?

tijdens deze hackathon wordt het afvalprobleem in Gouda behandeld. Maar liefst 8 miljoen kilo afval gaat ieder jaar zomaar de verbrandingsoven in, in Gouda. Dat terwijl het prima nog voor iets anders gebruikt kan worden. Reden genoeg om met een oplossing te komen.

De eerste Goudse hackathon wordt georganiseerd op donderdag 26 september van 13.30 tot 17.30 uur in de aula van de Goudse Waarden (Groen van Prinsterersingel). Een deskundige jury bepaalt aan het eind van de middag welk team van scholieren van verschillende Goudse scholen de creatiefste, effectiefste of best uit te voeren oplossing heeft bedacht.

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en hou jij wel van een uitdaging? Geef je dan op via duurzaamheidsdag Gouda.

Duurzaamheidsdag Gouda

De hackathon wordt georganiseerd voorafgaand aan de Goudse Duurzaamheidsdag op zaterdag 5 oktober. Tijdens deze dag zijn er een aantal praktische en inspirerende workshops over duurzaamheid te volgen.

De eerste workshopronde tijdens Duurzaamheidsdag begint om 10.30 uur. Een uur later, om 11.30 uur, worden alle workshops nog een keer herhaald. Zo heb je de mogelijkheid om twee workshops te volgen.

Om 13.00 uur is er een presentatie over een grensverleggend energieplan voor Gouda. En als hoogtepunt zal het winnende team van de hackathon hun plan presenteren. Om 14.00 uur sluit het DuurzaamheidsEvent 2019.

Het DuurzaamheidsEvent 2019 wordt georganiseerd op zaterdag 5 oktober bij de Rabobank aan de Burgemeester Jamessingel 41. 


Meer over Stichting Fairtrade Gouda ontdekken?

Stichting Fairtrade Gouda gemeente en lokale diensten

Geopend09:00 - 18:00

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

afval gouda

Gouwenaar Bartjan: ‘Het afvalbeleid faalt in de uitvoering’

Het nieuwe afvalbeleid visueel maken, goede voorlichting op de hotspots en verzamelcontainers bij ap...
nieuws gouda

Afvalkalender Gouda: hier kun je vinden wanneer het vuilnis wordt opgehaald

Er is niets zo vervelend als overvolle afvalcontainers of zakken plastic bij je thuis of in de straa...
nieuws gouda

Om gek van te worden: dit mag allemaal niét bij het plasticafval

In het kader van: wat mag nou wel? Wij vertellen je precies wat wel en niet bij het plasticafval mag...

adv.