Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Honderden tegels in Korte Akkeren worden vervangen door planten en bomen

Aangeboden door Gemeente Gouda 5 februari 2020

Minder grijs en meer groen, dat wil gemeente Gouda samen met bewoners van Korte Akkeren gaan doen. Bewoners kunnen zelf een idee en de foto van de plek aanleveren. Vervolgens wordt er gekeken naar de opties en kan het plan uitgevoerd worden.

Bewoners kennen hun straat het beste. Daarom vraagt de gemeente bewoners naar plekken die wel wat groen kunnen gebruiken. Denk hierbij aan een brede stoep die wel iets smaller kan, een plein met ruimte voor groenvakken of een straat met ruimte voor bomen.

Eigen idee insturen

Via een formulier kan iedereen die dat wil een locatie opgeven om meer groen te maken. Op het formulier vul je jouw idee in en upload je een foto van de plek. Een medewerker van de gemeente neemt vervolgens contact met je op om samen de plaats te bekijken en het idee te bespreken. Daarna gaat de medewerker met collega’s aan het werk om het plan uit te voeren.

De gemeente probeert het zo simpel mogelijk te houden. Op de site staan tips voor mensen met een groen idee. Zo is snel duidelijk wat de bedoeling is en wat mogelijk is.

Duizenden tegels

Uiteindelijk moeten er duizenden tegels uit en veel planten en bomen er in. Voordelen van meer groen zijn bijvoorbeeld de snellere opname van regenwater. Het zorgt er ook voor dat het zomers minder warm wordt in de straat. Steen neemt namelijk veel meer warmte op.

Eerste idee

Burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Hilde Niezen starten woensdag 5 februari met de uitvoering van het eerste groenidee. Dat idee komt van het Wijkteam Korte Akkeren. De grijze stoeptegels op de hoek Walvisstraat/G. Leeustraat worden vervangen door een laag groen, een boom en tulpenbollen.


Meer over Gemeente Gouda ontdekken?

Gemeente Gouda gemeentediensten

Gesloten08:30 - 17:00

Burgemeester Jamesplein 1, Gouda

Bekijk meer:gemeentediensten

Lees ook:

Super! Goudse bushokjes krijgen groene daken

Vanaf 1 april (geen grap) krijgen 64 Goudse bushokjes een groen dak. Het idee komt uit Utrecht, waar...

Nooit meer natte voeten: het waterpeil gaat flink omlaag in de binnenstad van Gouda

De stijging van het waterpeil in Gouda en de overlast die daardoor wordt veroorzaakt moet aangepakt ...
station gouda

Het station van Gouda krijgt een make-over: dit zien we graag op Gouda Centraal

Er wordt hard gewerkt rondom het Stationsgebied, maar het station zelf gaat in de toekomst ook geren...

adv.