Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is hoe de gemeente Gouda ondernemers kan ondersteunen

Door Eva van Dantzig 24 maart 2020

De coronacrisis raakt veel Goudse ondernemers hard, daarom neemt de gemeente lokale maatregelen om deze ondernemers bij te staan in deze moeilijke tijd. Hoe? Dat gaan we jullie uitleggen.

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus zijn er door het kabinet toezeggingen gedaan over uitstel van het betalen van rijksbelastingen door ondernemers. Ook lokale overheden is gevraagd coulant te zijn bij het innen van de belastingen. Inmiddels heeft een grote groep ondernemers een belastingaanslag van de BSGR ontvangen. Besloten is om hen uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020. Wil je als ondernemer in aanmerking komen voor uitstel van betaling? Kijk dan op de website van de BSGR.

Gemeentelijke belastingen

De betaling van alle gemeentelijke belastingen voor ondernemers wordt uitgesteld tot tenminste 1 juli 2020. Hierbij gaat het om onroerendezaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, precariobelasting, reclamebelasting en bijdrage BedrijfsInvesteringsZone (BIZ). Begin juni 2020 wordt gekeken of langer uitstel noodzakelijk is.

WW-uitkering voor personeel

Als er door het coronavirus tijdelijk te weinig werk in jouw bedrijf is, kunnen jouw werknemers mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting krijgen. Het coronavirus valt namelijk niet onder het normale ondernemersrisico. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Borgstelling klein en middenbedrijf

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat via de BMKB-borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

KVK Coronaloket voor ondernemers

De KvK heeft een ‘Coronaloket’ geopend waar je op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur, telefonisch, terecht kunt met je vragen over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering, personeel of regelingen. Je kunt het KvK adviesteam bereiken via 0800-2117.

Advieslijn MKB Servicedesk

Ook MKB Servicedesk heeft een gratis advieslijn geopend (voor Corona-gerelateerde ondernemersvragen). Je hoeft geen lid te zijn om vragen te stellen. De MKB Servicedesk is bereikbaar via 088-3523109.

Nog vragen? Bezoek het Corona-loket voor Goudse ondernemers >>>


Lees meer over corona in Gouda:

Corona in Gouda: dit zijn de laatste ontwikkelingen

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om he...
Nick van Rookhuijzen

Dit is vanaf nu verboden in Gouda en zo reageren Gouwenaars

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Riverdale en negen andere evenementen die nu niet doorgaan in Gouda

Alle evenementen en samenkomsten in Gouda worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd...

adv.