Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betaal je in Gouda als je een boete krijgt voor openbaar dronkenschap

Door Kirsten Spooren 11 juli 2019

Jij hebt het misschien ontzettend naar je zin als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, de politie vindt het iets minder gezellig. Voor openbaar dronkenschap in Gouda kun je dan ook een flinke boete krijgen…

Op straat schreeuwen, lallen of simpelweg niet meer op je benen kunnen staan: vorig jaar werden in Nederland iedere dag gemiddeld 23 beschonken overlastgevers op de bon geslingerd. En het bedrag op die bon is niet mis. Iemand die te veel gedronken heeft en zich op straat ‘asociaal of vervelend gedraagt’, kan een boete van 95 euro op de mat krijgen. Of je daarbij ook daadwerkelijk schade of overlast veroorzaakt, maakt niet uit. Het gaat om het idee dat een andere voorbijganger aanstoot kán nemen aan jouw dronken gedrag.

Flinke overlast? Dat wordt dan 380 euro!

In geval van flinke overlast – dronken ‘het verkeer belemmeren, de orde verstoren of de veiligheid van een ander bedreigen’ – kan een boete van 380 euro worden opgelegd. In 2018 werd met deze twee soorten boetes in totaal 1,1 miljoen euro opgehaald.

We spekten de staatskas met 6.360 euro

In heel Nederland werden vorig jaar 8500 mensen op de bon geslingerd voor openbaar dronkenschap. 61 boetes daarvan zijn in Gouda uitgedeeld. In totaal verdiende de staat 6.360 euro aan Gouwenaars die in het openbaar dronken waren.

Het kan erger, want in Den Haag zijn de meeste boetes uitgeschreven voor openbaar dronkenschap: maar liefst 1.100. Rotterdam volgt op de lijst met 800 beboete overtreders. Op het kaartje hieronder zie je hoe het met andere grote steden in Nederland is gesteld:

Bron: LocalFocus

Lees ook:

flitspalen Gouda

Deze drie flitspalen in Gouda zorgen voor bijna 800 boetes in vier maanden tijd

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...
fietsen Gouda

Opgelet! Vanaf 1 juli 2019 krijg je een dikke boete als je belt en appt op de fiets

Nog even en je mag ook in Gouda niet meer met je smartphone in je hand op de fiets zitten. Vang jij ...
fietsen station gouda

Op deze vijf plekken in Gouda is de kans dat je fiets gejat wordt groot

Even op bezoek bij iemand in het ziekenhuis, een boodschapje doen in de stad of met de trein naar je...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.