Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bouw zorgvilla’s op Bolwerk gaat beginnen: ‘Volgende week gaan er hekken om het terrein’

Door Eva van Dantzig 18 januari 2020

Na jaren stilte op het braakliggende terrein van het Bolwerk komt er nu schot in de zaak. Alle bezwaren tegen het plan voor Huize ter Gouwe zijn van tafel geveegd. Dat betekent dat de bouw kan beginnen, zo meldt het AD.

Volgens Bart Timmers van ontwikkelaar IDBB Vastgoed uit Rotterdam, die het project uitvoert voor zorgorganisatie Compartijn, staat niets de bouw meer in de weg. Op het terrein komen zorgappartementen met woonservice en 24-uurszorg.

De bouw duurt zeker dertien maanden. De verwachting is dat het gebouw halverwege volgend jaar klaar is. “Volgende week gaan er hekken om het terrein en wordt het een bouwlocatie”, zegt Bart. “We kunnen de werkvoorbereiding starten en de contracten met aannemers opstarten.”

Bezwaar

Bezwaren van stichting Mooi Bolwerk en tien Gouwenaars zijn onlangs door de commissie bezwaarschriften van de gemeente Gouda afgewezen.

Mooi Bolwerk vraagt de rechter het besluit van de gemeente om de vergunning te verlenen voorlopig op te schorten. “Dat betekent dat hangende de procedure niet gebouwd kan worden. Dat geeft de partijen in de gemeenteraad tijd om na te denken over alternatieven. Dat kunnen de Spoorzone, de rooms-katholieke kerk aan de Krugerlaan of twee kantoorgebouwen in Bloemendaal zijn.”

Lees het hele artikel op AD.nl (premium)

Lees ook:

Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2020 in Gouda

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om de stad leefbaar te houden, betalen we geme...

Wat?! Aanpak gevaarlijke kruising Goudkade duurt nog minstens twee jaar

Een definitieve aanpak van de kruising Goudkade/Koningin Willhelminaweg - een van de gevaarlijkste p...

Gemeente plaatst 60 nieuwe gft-containers: Gouwenaars zijn nog steeds niet blij

In Gouda zijn vorig jaar bijna vierhonderd gft-containers geplaatst met een trommel als inworpopenin...

Meer over

Gemeente

adv.