Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Autobranden in Gouda: dit moet er volgens Gouwenaars gedaan worden

Door Eva van Dantzig 31 mei 2019

De teller staat inmiddels op 24 autobranden in Gouda in één maand tijd. De maatregel om preventief te fouilleren in zones waar auto’s in vlammen opgingen, is al van kracht sinds vorige week vrijdag. Maar dit heeft nog niet gezorgd voor aanhoudingen.

Daarom vroegen wij jullie: wat moet er gebeuren? Meer camera’s/drones of een avondklok? Met meer dan 270 stemmen was het antwoord duidelijk. Volgens de Gouwenaars – 74% van de stemmers – moeten er meer camera’s worden opgehangen en misschien zelfs wel gebruik gemaakt gaan worden van drones.

Drones

Diverse raadsfracties gaven eerder aan dat zij wat voelen voor drones die toezicht houden. “Ik weet dat er veel ideeën zijn, er zitten best wat goede tussen, maar over sommige maatregelen zeg ik liever niet al te veel”, vertelt burgemeester Mirjan Salet. “Dat doet afbreuk aan het effect. Er wordt heel erg nagedacht en gestudeerd. Tegen geen enkel idee zeggen we bij voorbaat ‘nee’. Wel kijken we naar de bij-effecten.”

Preventief fouilleren

Voor alsnog lijkt het te blijven bij preventief fouilleren. Er wordt nu gefouilleerd in de zuidwesthoek van Bloemendaal, zuidwesthoek van Goverwelle, de Heesterbuurt, Korte Akkeren, Kort Haarlem en Oosterwei. Preventief fouilleren mag alleen in deze gebieden, omdat de autobranden hier plaatsvonden. Burgemeester Mirjan Salet zegt: “Dit is een ingrijpende maatregel. We kunnen niet iedereen in Gouda zijn zakken laten legen.”

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de autobranden in Gouda? 

Update: dit weten tot nu toe over de autobranden in Gouda

Welke gek is er in hemelsnaam bezig auto's in brand te steken? De teller staat ondertussen op achtti...

adv.