Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Afvalkalender Gouda: hier kun je vinden wanneer het vuilnis wordt opgehaald

Door Kirsten Spooren 10 mei 2019

Er is niets zo vervelend als overvolle afvalcontainers of zakken plastic bij je thuis of in de straat. Gelukkig komt Cyclus ze regelmatig legen. In de afvalkalender staat wanneer het vuilnis wordt opgehaald.

Afvalkalender en afvalwijzer

Voor de meest actuele afvalwijzer kun je het best op de website van Cyclus kijken. Hier kun je je postcode en huisnummer invullen. Vervolgens zie je de afvalkalender van deze maand. Je kunt de ophaaldata in je eigen agenda zetten, zodat je precies weet wanneer je de containers buiten mag zetten. Hou er trouwens rekening mee dat het vuilnis met feestdagen als Koningsdag, Pinksteren, Kerstmis, Pasen en Hemelvaart op een andere datum wordt opgehaald.

Cyclus app

Ook kun je de Cyclus app downloaden voor Android via Google Play en voor iOS in de App Store. Hier vind je supersnel wanneer het vuilnis bij jou wordt opgehaald. Je kunt zelf instellen of je ook meldingen wilt ontvangen.

Vuilnis ophalen niet gelukt? Dit moet je doen

Is je container niet geleegd? Superirritant, maar wel op te lossen. Je kunt het gewoon melden bij Cyclus via [email protected] of 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). De volgende werkdag wordt hij dan alsnog geleegd. Hetzelfde geldt voor een volle of kapotte ondergrondse container. Vergeet niet om het containernummer te onthouden, want dat hebben de medewerkers nodig om te weten over welke container het gaat. Je kunt ook het meldingsformulier invullen.

Glasbak, PMD en andere ondergrondse containers

Waar je ook woont in Gouda: in elke wijk moet je lopen naar de glasbak. Wil je checken waar de dichtstbijzijnde glasbak staat in jouw wijk? Ook dat zie je op de site van Cyclus. Voer hier je huisnummer en postcode in en je ziet meteen waar ze staan op een handig kaartje. Hier zie je ook waar de containers voor PMD, papier en restafval staan.

Grofvuil ophalen

Ben je aan het verbouwen of gewoon flink aan het ontspullen? Dan heb je waarschijnlijk ook een hoop grofvuil. Dit kun je naar een milieustraat brengen: in Gouda vind je die aan de Goudkade 25. Als je geen zin hebt om te slepen met je rommel, kun je grofvuil laten ophalen in Gouda. Dit kan via 0182-547500. Ook het ophalen is niet gratis, maar kost € 40,- per kuub (max. 2 kuub).

Lees ook:

grofvuil gouda

Geen zooi op straat: 2 x zo kom je van je grofvuil af in Gouda

Leuk hoor, een nieuw bankstel. Maar moet je die oude dan gewoon op straat zetten? Het is een grote e...

Mag dat: je lege chipszak bij het plasticafval gooien?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
Reederij de IJsel rondvaart

Gadver! Onze Goudse grachten liggen vol met vuilniszakken, fietsen en bouwafval

De kleine Goudse grachten in de binnenstad moeten snel worden gereinigd en dieper worden gemaakt, an...

MAG DAT: je afval de avond vóór de ophaaldag buiten zetten?

Het Goudse afvalbeleid is het afgelopen jaar flink veranderd. Hierdoor ontstaat er soms nog wat verw...

Meer over

Gemeente

adv.