Op deze dagen wordt het afval opgehaald rond de kerstdagen

Door Eva van Dantzig 17 december 2018

Tijdens de feestdagen kan het ophaalschema van Cyclus nog wel eens afwijken. Op eerste en tweede kerstdag wordt er namelijk geen afval opgehaald in Gouda. Maar wanneer dan wel? Om zelf niet te veranderen in een vuilnisbelt, is het handig om te weten wanneer Cyclus wél het afval komt ophalen rondom de kerst.

Afvalkalender Cyclus

Gelukkig heeft Cyclus een handige online afvalkalender waar je per postcode kunt zien wanneer het vuil rondom de kerst wordt opgehaald. Je hoeft enkel je postcode en huisnummer in te vullen en de kalender toont direct wanneer er welk vuil wordt opgehaald. Naast een website, heeft Cyclus ook – heel modern – een app voor de Android en  iOS. Zo kun je precies zien wanneer er bij jou in de buurt het afval wordt opgehaald en wanneer niet. Bovendien heeft de afvalkalender ook een handig kaartje waarmee je kunt zien waar de dichtstbijzijnde vuilnisbakken zich per afvalsoort bevinden.

Foto: Screenshot Cyclus afvalkalender

Afval ophalen tijdens de kerst in Gouda

Het afvalophaalschema rond kerst verschilt per wijk, maar tijdens kerst wordt er dus sowieso geen afval opgehaald. Wanneer het afval dan wel wordt opgehaald bij jou in de buurt, kun je zien door jouw postcode en huisnummer in te vullen.

In het voorbeeld hierboven zie je de afvalkalender van de binnenstad. Met kerst wordt er dus geen afval opgehaald, maar wel 27 december weer. In Goverwelle wordt er in de week van kerst alleen papier en gft-afval opgehaald en pas in het nieuwe jaar weer restafval. Ook in Bloemendaal zijn ze laat, want daar wordt ook pas weer in het nieuwe jaar het restafval opgehaald. Handig om rekening mee te houden dus, want anders wordt het vuilniszakken stapelen.

Lees ook:

Kerst 2018: bij deze Goudse restaurants kan je heerlijk eten

Sinterklaas is er nog niet eens, maar tóch houden we ons ook al bezig met kerst. Als je geen zin heb...
evenementen december gouda

Nog meer schaatsen: dit kost een rondje om het Stadhuis

Na de ijsbaan in de Gouwekerk (tot en met 16 december) krijgen we dit jaar ook nog gewoon de ijsbaan...

adv.