Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Gouda: zo ziet dat er straks uit

Door Eva van Dantzig 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Goudse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

© Casa Chow

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

“Wij hebben goed nagedacht over hoe we dit zo veilig en toch ook gezellig mogelijk kunnen doen”, zegt Joy Goudriaan van Casa Chow. “Als iedereen goed meewerkt en zich keurig aan alle regels houdt volgt er hopelijk na 1 juni snel verdere versoepeling.”

De gemeente moet nog een besluit maken over het gebruik van de Goudse Markt als terras. Hierover binnenkort meer.

Terras

Wij kunnen niet wachten tot we weer open mogen, reserveer nu alvast! #1juni #reserveer. www.goudsglas.nl

Posted by Gouds Glas on Saturday, 16 May 2020

 

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Gouwenaars een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Een proefopstelling van een terras op de Markt. Van links naar rechts: Ton Vergeer (BarBier en De Tapperij), Joost Zekveld (Gewoon Gouds en Gouds Glas) en Luuk Sluyter (Belvedère en Casa Chow). © Pim Mul

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

©ANP

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

Foto ter illustratie ©ANP

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

© indebuurt Gouda

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook:

Hoeveel mensen mag je thuis ontvangen in tijden van coronacrisis?

De coronamaatregelen zijn afgelopen weken opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en...
zwemmen gouda

Het Groenhovenbad mag weer open: zo gaat dat eruitzien

Baantjes trekken of met de kinderen naar het zwembad, we zijn er aan toe. Na tien weken gesloten te ...

7 x hier in Gouda koop je handgemaakte mondkapjes

Nu het - zeer waarschijnlijk - verplicht wordt om een mondkapje te dragen in alle publieke binnenrui...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.