Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Topdrukte bij Slijterij Den Gouwen Aar: ‘We merken echt dat de horeca dicht is, soms staan er gewoon rijen’

Aangeboden door Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar 11 november 2020

Een biertje of een goed glas wijn drinken op het terras of lekker uiteten zit er voorlopig niet in. Alle horeca is door coronamaatregelen gesloten en na 20.00 uur mag er nergens meer drank verkocht worden. Bij Slijterij Den Gouwen Aar merken ze dit maar al te goed. “We mogen maar acht mensen in de winkel hebben, waardoor er soms een rij buiten staat. We hebben het echt heel druk”, vertelt manager Rikus Mud.

“Je merkt dat mensen nu toch meer hun best doen om het thuis gezellig te maken, want ja, naar de kroeg kan niet. Een flesje wijn voor bij de borrel, een speciaal biertjes of een goede whisky. We verkopen van alles nu meer dan normaal”, vertelt Rikus. De slijterij aan de Oosthaven is er niet zomaar één, eigenlijk lijkt het meer op een museum. Ze verkopen er namelijk meer dan meer dan 1200 soorten bier, rond de 500 soorten whisky en zo’n 200 wijnen. En die flessen worden afgewisseld met oude schilderijen, poppen en andere attributen. Je kijkt er je ogen uit!

Tekst gaat verder onder de foto.

Slijterij Den Gouwen Aar
Foto: indebuurt Gouda

Het verhaal

“En al die soorten wijn, bier en whisky hebben ook een verhaal”, zegt Rikus met een grote glimlach. “We weten welke wijn er perfect bij gerechten past of welke whisky je moet kiezen voor een echte liefhebber. Dat maakt ook dat mensen naar onze winkel komen.”

Op dit moment zijn ook de limited edition bieren erg in trek bij de Gouwenaars. “We krijgen elke week nieuwe bieren binnen, zo ook speciale edities”, vertelt medewerker Geert. “We hebben bijvoorbeeld een Tripple die alleen tijdens vollemaan gebrouwen wordt, wat betekent dat er dus maar een beperkte oplage van is. Ook hebben we speciaal bieren met bijzondere smaken zoals pindakaas met jam. De prijzen hiervan variëren van € 4,- tot € 9,60.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Gouda

Goede wijn én whisky

Voor het advies op gebied van wijn en whisky is Rikus dé aangewezen persoon. “We werken veel met de wijnen van Varvaglione. Deze komen uit de hak van Italië, waardoor de druiven veel zonuren hebben gehad en dus goed rijp zijn. Een van de bekendste wijnen van Varvaglione is de Papale. Deze heet zo omdat er ooit één paus die papa werd genoemd en hier zijn wijnen kocht. De prijzen van deze wijnen variëren van €8 tot €35,- per fles.”

“Ook als we naar de whisky’s kijken hebben we heel veel keus. We hebben flessen uit Schotland, Taiwan, Japan, Nederland en nog veel meer andere landen. Daarom hebben we elke maand een whisky van de maand, zodat klanten voor een leuke prijs kunnen proeven welke variaties er allemaal zijn. Deze maand is het de Tullibardine. Deze is eerst drie jaar op bourbonvaten gerijpt en daarna nog twaalf maanden in een 225 liter vat waar voorheen Sauterness wijn van Chateau Suduiraut in zat. Deze bijzondere rijping in een dessertwijnvat geeft de whisky een prachtige gouden kleur en een zoet fruitig karakter.” De whisky is nu in de aanbieding van € 48,99 voor € 41,99.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar. Meer over Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar ontdekken?

Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Oosthaven 6, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.