Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tom werkt al sinds zijn 17e bij Slijterij Den Gouwen Aar: ‘We zijn echt een familie’

Aangeboden door Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar 12 februari 2020

Tom Jansen (19) heeft een bijbaan bij Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar. Misschien op het eerste oog geen voor de hand liggende bijbaan voor een tiener, maar Tom vindt het geweldig. “Het is weer eens iets anders dan vakken vullen. Hier leer ik elke dag weer iets nieuws en het is nooit saai”, vertelt Tom.

Tom was 17 jaar toen hij begon bij Den Gouwen Aar. “De moeder en het zusje van Tom stonden bij mij in de winkel”, vertelt Rikus, slijter bij Den Gouwen Aar. “Ik vroeg aan Tom zijn zusje of ze hier wilde komen werken, we zochten namelijk naar personeel. Ze was nog wat te jong, maar vertelde dat ze wel een grote broer had. En dat is Tom.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Slijterij Den Gouwen Aar
V.l.n.r. Henny, Tom en Rikus ©indebuurt Gouda

Als tiener in de slijterij

Inmiddels werkt Tom al twee jaar bij de slijterij/bierwinkel. “Ik vind het echt geweldig hier”, zegt Tom met een lach op zijn gezicht. “In het begin vond ik het wel een beetje vreemd dat ik mensen om hun legitimatie moest vragen, terwijl ik zelf pas zeventien was. Inmiddels ken ik de zaak op mijn broekzak en weet ik bij (bijna) elke fles wel een verhaal te vertellen.”

Tom heeft het eerste half jaar veel naar Rikus geluisterd en is daardoor flink wat wijzer geworden over de duizend bieren, wijnen en whisky’s die in de winkel staan. “Ook gaan we geregeld naar proeverijen waar je uitleg krijgt en kennis opdoet.” Het verhaal vertellen bij een fles is dan ook wat Tom zo mooi vindt aan zijn werk. “We verkopen echt een beleving. Elke fles heeft zijn unieke verhaal.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

“En met het proeflokaal wordt dat nóg mooier”, vertelt Tom. “Dan kun je echt helemaal van A tot Z met een klant bezig zijn. Je vertelt het verhaal, je kunt ze laten proeven en daar weer op verder zoeken naar de perfecte match.”

Studeren en werken

Tom studeert commerciële economie in Den Haag en weet dat goed te combineren met zijn bijbaan bij Den Gouwen Aar. “Ik krijg hier de tijd om te studeren als het wat rustiger is of als het thuis – ik kom uit een gezin van vijf – juist te druk is.

“We houden echt rekening met de studie van Tom”, zegt eigenaresse Henny Duijvesteijn-Schilt aan. “Als het op een zondag bijvoorbeeld wat rustiger is, mag hij zijn boeken gewoon meenemen en gaan leren.” 

Tekst gaat verder onder de foto.

Slijterij Den Gouwen Aar
©indebuurt Gouda

“Je kunt het eigenlijk zien als een soort familie”, zegt Tom. “Ook met Kerstmis en Sinterklaas krijgen we altijd iets leuks en een handgeschreven brief van Henny, dat is toch geweldig.”

En de kennis van zijn studie kan Tom ook goed gebruiken in de winkel. “Ik vind de verkoopkunst interessant en die kan ik hier natuurlijk prima gebruiken. Klanten komen hier vaak binnen met de woorden: ik zoek een whisky of biertje voor iemand, maar ik heb geen idee wat lekker is. En die klanten vind ik het allerleukst. Ik vind het leuk om aan te voelen waar een klant op zoek naar is en samen te ontdekken wat bij diegene past. We hebben namelijk hele dure whisky’s, maar ook voor een klein budget kun je met iets unieks naar buiten lopen. Of je nu €2,50 of €300,- uitgeeft, we pakken alles even mooi voor je in.”


Meer over Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar ontdekken?

Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Oosthaven 6, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Slijterij Den Gouwen Aar opent nieuw proeflokaal in het pand naast de winkel

Slijterij Den Gouwen Aar aan de Oosthaven is niet zomaar een slijterij, je moet het eigenlijk zien a...
Slijterij Den Gouwen Aar

Rikus is al jaren slijter: ‘Het is hier net een museum met meer dan 1200 bieren’

Rikus Mud heeft voor vele Gouwenaars een bekend gezicht. Dat komt doordat hij al jaren zijn eigen sl...
Slijterij Den Gouwen Aar

Deze mooie wijnen, whisky’s en bieren vind je bij Slijterij Den Gouwen Aar

De decembermaand staat natuurlijk in het teken van lekker eten. Een lekker drankje mag daarbij niet ...

adv.