Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze mooie wijnen, whisky’s en bieren vind je bij Slijterij Den Gouwen Aar

Aangeboden door Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar 10 december 2019

De decembermaand staat natuurlijk in het teken van lekker eten. Een lekker drankje mag daarbij niet ontbreken. Dus sprongen we op de fiets om op bezoek te gaan bij Rikus van Slijterij Den Gouwen Aar. “We hebben een paar hele mooie wijnen, maar ook whisky’s en bieren.”

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Whisky in overvloed

Slijterij Den Gouwen Aar
Foto: indebuurt Gouda

Wie de winkel aan de Oosthaven kent, weet dat de keuze reuze is. Op de vraag welke whisky een goede is voor bij onze decembermaaltijd, moet Rikus dus ook wel even nadenken. “Ik heb er eigenlijk drie”, zegt Rikus. “De Ileach, een single malt voor €24,99. Een Tullibardine, ook een single malt voor €39,99 én de Aerolite Lyndsay, een tien jaar oude single malt voor €39,99. Deze zou ik wel adviseren. Ze zijn trouwens ook perfect als cadeau.”

Wijn = heel fijn!

Slijterij Den Gouwen Aar
Foto: indebuurt Gouda

“Onze topwijnen van Varvaglione zijn deze maand in de aanbieding vanaf €7.99 tot € 34.99 en als je er drie of meer koopt, krijg je nog eens 10% extra korting”, vertelt Rikus als we voor de enorme wand met wijnflessen staan. Direct begint hij verder te vertellen.

“Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem en vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.”

Bier

Foto: indebuurt Gouda

Ben je niet zo’n whisky of wijnliefhebber? Geen paniek! Rikus heeft ook genoeg keus als het gaat om bier voor deze feestmaand. “Er zijn net vier heerlijke limited edition bieren binnengekomen. Twee bieren van de Berghoeve Brouwerij. Beide Twents Imperial Stout die een tijd op een whiskyvat hebben gelegen. Eén op een Macallan whisky vat en de ander op een Ruadh Maor whiskyvat.” De andere twee nieuwkomers zijn heel verschillend. “De Hagger 2019 Blue is een blend van vatgerijpte barleywines. De ander is een IPA ontstaan door een samenwerking van twee brouwerijen, Pohjala en Lervig.”

Vind je het moeilijk om te kiezen? Rikus geeft je met alle passie uitleg over elke drank in de winkel!


Meer over Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar ontdekken?

Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Oosthaven 6, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Rondje kerstshoppen: deze Goudse winkels mag je niet overslaan

De laatste weken van het jaar staan natuurlijk in het teken van kerst, kerst en nog eens kerst. Dat ...
WinterFair Gouda

Ho, ho, goooo: de gezelligste kerstmarkt van Gouda vindt dit jaar weer plaats in de Sint-Jan

Kerst begint pas echt met een bezoekje aan een kerstmarkt en laten we in Gouda nou net een hele geze...

Met deze kerstbal geef je jouw boom een extra Gouds tintje

Bij sommige staat ‘ie al weken, andere moeten er nog écht niet aan denken: de kerstboom in huis. Of ...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.