DoenEten & drinken

Restaurantweek Gouda: bij deze restaurants eet je voor € 27,50

24 oktober 2017

Uit eten is heerlijk, zeker als het ook nog eens voor een goede prijs kan. We kunnen jullie dan ook weer blij maken met de De Restaurantweek Gouda. We vertellen jullie welke restaurants er mee doen en wat er op het menu staat. Voor € 27,50 hebben alle deelnemende restaurants een speciaal menu samengesteld.

<< < Pagina 1 / 11 >

De Mallemolen

Restaurantweek Gouda De Mallemolen
Foto: Facebook De Mallemolen

Bij De Mallemolen kun je om te beginnen kiezen uit vier voorgerechten: Carpaccio van runderibeye, proeverij van gevogelte, torentje van rode bieten tartaar of huisgerookte ‘pulled’ Noorse zalm. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit rundersukade, pompoenrisotto, drieluik van vis of Medaillons van het wildzwijn. Je kunt de avond afsluiten met een Hollands kaasplateau, lasagne van kletskoppen of wentelteefje van Fries suikerbrood.

Mallemolen restaurants

nu open17:00 - 21:30

Oosthaven 72

Bekijk meer: restaurants

Viejee’s

Viejee's Gouda
Foto: Lieke Alblas

Bij het gezellige Viejee’s kun je kiezen uit twee voorgerechten: Zalm tartaar met mosterd-dille mayonaise of iberico buikspek met kruidnageljus. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit schelvis met een tuinkruidenkorst, polenta van gerookte paprika of peen & uien met runderstoofvlees. Als nagerecht staat de cheesecake met kruidnoten en vanille roomijs op het menu.

VieJee’s restaurants

nu open16:00 - 23:00

Wijdstraat 13

Bekijk meer: restaurants

Bodega 32

Bodega 32 uit eten onder 15 euro Gouda
Foto: Facebookpagina Bodega 32

Bij Bodega 32 kun je proeven tot je erbij neer valt, want het gehele menu bestaat uit proeverijen. Te beginnen met een glas Hoya de Cadenas Cava en een pintxos proeverij. Voor de tweede kan kun je kiezen uit de Bodega 32 proeverij, met onder andere gehaktballetje in tomaten saus, inktvisringen en olijven met ansjovis of de vegetarische proeverij met aardappelsalade, olijven met groente en vegetarische paella. Het nagerecht bestaat uit een proeverij van huisgemaakte nagerechten.

Bodega 32 restaurants

nu open11:00 - 22:00

Markt 32

Bekijk meer: restaurants

Kleischuur

De Kleischuur Gouda
Foto: Faceboekpagina de Kleischuur

Bij de prachtig gelegen Kleischuur staan er twee voorgerechten op het menu: Wildzwijn pastrami met paddenstoelen en bosbessen vinaigrette of knolselderijsoep met tijm en walnoten. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit wildstoof in herfstbock met pompoenstamppot, zalmfilet uit de oven met granaatappel en zoete aardappel of paddenstoelen – kastanje taart. Het menu wordt afgesloten met peren in rode wijn met semifreddo.

De Kleischuur biologische restaurants

nu open10:00 - 22:00

Vest 2

Bekijk meer: biologische restaurants

Bij Ons

Bij Ons Restuarantweek Gouda
Foto: Facebook Bij Ons

In het gezelligste steegje van Gouda vind je restaurant Bij Ons. Bij Ons geeft je de keuze tussen drie voorgerechten: Proeverij geitenkaas, huisgerookte zalm met parelcouscous en harissa-mayonaise of dungesneden rundercarpaccio. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit vegetarische proeverij, ‘catch of the day’ (laat je verrassen) of diamanthaas met ‘Yorkshire pudding’. Het menu wordt afgesloten met een proeverij van desserts.

Bij Ons restaurants

nu open17:00 - 22:00

Koster Gijzensteeg 5

Bekijk meer: restaurants

Kamphuisen

Kamphuisen Gouda
Foto: kamphuisen.nl

Aan één van de mooiste grachten in Gouda vind je Kamphuisen, ook zij mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens De Restaurantweek Gouda. Ook hier heb je de keuze uit drie voorgerechten: Aardpeer bospaddenstoelen soep, gestoofde schelvis met een mosterdcremé of gerookte eendenborst met een puree van winterpeen en een hazelnoot kruimel. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit sukade met hutspot, vegetarische pasta met oude geitenkaas en saus van pompoen of steenbolkfilet met een saus van basilicum. Het menu wordt afgesloten met de keus uit pure chocolade mousse met een stroop van gezouten karamel of bleu berrie muffin met een bramen curd en vanille-ijs.

Kamphuisen restaurants

nu open17:00 - 00:00

Hoge Gouwe 19

Bekijk meer: restaurants

Xochimilco

Xochimilco Gouda
Foto: Facebook Xochimilco

Bij Xochimilco wordt het een heerlijk avondje proeven, want het gehele menu bestaat uit proeverijen. Te beginnen met de proeverij van verschillende voorgerechten: Bandarit as Mexicana, empanada con frijoles en aguacate con camarones. Als tussen gang krijg je koriander soep en de keuze uit hoofdgerechten bestaat uit Tortilla Popo, Enchiladas Marida en Panoja de maïs. Geserveerd met rijst, bonen, guacamole en zure room. De proeverij van nagerechten bestaat uit Torta de chocolade, Chichinitza en Churros.

Xochimilco mexicaanse restaurants

nu open17:00 - 23:00

Wijdstraat 29

Bekijk meer: mexicaanse restaurants

LF Gouda

LF Gouda

In de prachtige oude lichtfabriek (LF Gouda) heb je ook weer keuze uit genoeg voorgerechten: Klassieke carpaccio, zalmmouse of geitenkaas met een korstje. Als hoofdgerecht kun je kiezen voor zwijnhaasjes, heilbot à la plancha of strudel. Het menu wordt afgesloten met de keuze uit  crème brûlée à la vanille, hazelnootparfait, appelcrumble of koffie naar keuze.

LF Gouda restaurants

nu open17:00 - 23:00

Hoge Gouwe 189

Bekijk meer: restaurants

Delizie

Restaurant Delizie Gouda Restaurantweek
Foto: Facebook Delizie

Bij restaurant Delizie aan de Wijdstraat kun je kiezen uit drie voorgerechten: Warm taartje van bladerdeeg gevuld met bospaddenstoelen crème, carpaccio van hert met sinaasappeldressing of vissoep. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit risotto met pompoen en bitterkoekjes, romaanse kalfsoester met polenta en gorgonzola of een stoofpotje van kabeljauw. Voor de nagerechten kun je kiezen voor Italiaanse pudding of Siciliaanse taart met ricotta, groene marsepein en gekonfijte vruchten.

Delizie italiaanse restaurants

nu open16:30 - 22:00

Wijdstraat 26

Bekijk meer: italiaanse restaurants

De Zalm

Bar-Brasserie De Zalm

Bij De Zalm kun je kiezen uit verschillende voorgerechten: Frans stokbrood met fleur du Sel boter, knoflookolie, zalmtartaar & tomatentapenade, Franse uiensoep, steak tartare met gepocheerd ei & truffel of zalm, zalm en nog eens zalm. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit fish and chips 2018, entrecôte Café de Paris, magret de canard a l’orange of verse pasta met wintertruffel. Je kunt het menu afsluiten met crème brûlée met vanille-roomijs, macaron kaneelmousse met Amaretto-ijs of een kaasplankje.

Bar-Brasserie De Zalm restaurants

nu open10:00 - 00:00

Markt 34

Bekijk meer: restaurants

Alle deelnemende restaurants

Nog niet alle menukaarten zijn bekend, waardoor we jullie nog niet alles hebben kunnen vertellen. Hierbij alle restaurants die mee zullen doen aan De Restaurantweek Gouda, welke van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november loopt. Reserveren doe je bij de restaurants zelf. En natuurlijk even vermelden dat je voor de Goudse Restaurantweek komt.

Belvedère, Bij Ons, Bodega 32, Boven de Tapperij, Brasserie Copper, Brunel, Delizie, De Kleischuur, De Landerij, De Mallemolen, De Zalm, Hart Genieten, Jean Marie, Kamphuisen, L’Angolo Divino, La Oliva, LF Gouda, Vidocq, Viejee’s en Café bistro ‘t Wapen.

<< < Pagina 1 / 11 >
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie