Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zelf fruit plukken? 4 x pluktuinen in én rondom Gouda

Door Kirsten Spooren 4 augustus 2020

Of je het nu doet met de kleintjes, een vriendin of als date: samen fruit plukken is áltijd een feestje. Bakken vol blauwe bessen, frambozen of aardbeien, die je in één keer opeet, verwerkt in een taart of waar je jam van maakt. Yum! Maar waar vind je die pluktuinen? Wij hebben alle (fruit)pluktuinen in de buurt van Gouda voor je op een rij gezet!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Goudse Smultuin

 

In het Goudse Hout ligt een opvallende ronde pluktuin aan het Kale Jonkerpad tegenover de kantine van de Herdershonden vereniging. Een team van vijf tuinvrouwen is daar in het tuinseizoen elke maandagochtend aan het werk. Er mag door bezoekers ter plekke gerust fruit gesmuld worden, maar uitvoerig oogsten is niet de bedoeling. Dan is er niet genoeg voor iedereen. Wel mag je tuinkruiden, zaden en bloemen mee naar huis nemen, vooral de Marokkaanse munt, de goudsbloemen en de cosmea.

Eetbaar Oudewater

Nu heb ik voor u geoogst, maar echt, het is een pluktuin voor iedereen. Voel u vrij iets lekkers aan kruiden, vruchten of groenten mee te nemen. Maar pluk met eerbied voor de natuur en de tuin.

Posted by Eetbaar oudewater on Thursday, 30 July 2020

 

In het centrum van Oudewater vind je in de parochietuin van de oud-katholieke kerk een groene pluktuin. Hier zijn allerlei eetbare planten en kruiden te vinden. De tuin is onderdeel van Eetbaar Oudewater, samen met nog twee andere tuinen: Het Rode Dorp en Eet- en Beweegtuin op het Toleind. Het is mogelijk een mooie wandeling te maken van 6-7 km, waarbij je alle drie locaties aandoet.

Pluktea

Geen high tea maar een Pluktea! Bij deze locatie in Boskoop pluk je je eigen thee voor een gezonde high tea. Zo kun je je eigen thee samenstellen uit de tuin. Je leert van alles over de plantjes en hoe je ze gebruikt. Eigenlijk is het een mini-workshop (kruiden)thee leren maken. Daarnaast krijg je lekkere huisgemaakte hapjes.

De Mengelmoestuin

Iets verder fietsen, maar wel heel leuk. Deze pluktuin ligt aan de Lekdijk-Oost tussen Bergambacht en Ammerstol. Het is een natuurlijke tuin waarbij alles door elkaar staat. De tuin is elke vrijdagmiddag te bezoeken.

LEES OOK:

6 x deze leuke terrassen vind je buiten de binnenstad van Gouda

Het wordt lekker weer en dus is menig Gouwenaar te vinden op een terras met een verkoelend drankje i...

3 x lekker en low budget ontbijten in Gouda

Voor een lekker en goedkoop ontbijtje ging je voorheen naar La Place, maar helaas: dit restaurant ga...
bbq boot reeuwijk

Hoe chill! Op de Reeuwijkse Plassen drijft nu een barbecuerestaurant

Lekker ronddobberen op de Reeuwijkse Plassen, welke Gouwenaar heeft dit niet gedaan? Een bootje, ver...

Biowinkel is compleet verbouwd: ‘We hebben ervoor gekozen om zelfstandig verder te gaan’

Afgelopen mei opende de compleet vernieuwde Biowinkel aan de Lange Groenendaal de deuren. Niet allee...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.