Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe tof! Beide Visbanken mogen worden gebruikt als terras en er is een brug geplaatst

Door Eva van Dantzig 29 mei 2020

Bijna is het zover, de Goudse horeca mag maandag 1 juni om 12.00 uur de deuren openen. Alle restaurants aan de Goudse Markt mogen hun terras uitbreiden op de Markt en aan de Lange Tiendeweg krijgen ondernemers meer ruimte voor hun terras. Bij de Visbanken aan de Hoge Gouwe krijgen restaurants Brunel en Kamphuisen ook extra ruimte en wel via een brug.

Beide restaurants maken gebruiken van de Visbanken als terras aan de Hoge Gouwe, wat zorgt voor een prachtig plaatje. Nu wordt de Visbanken en de Korenmarkt dus verbonden door middel van een brug. “Het idee werd weer opgerakeld toen de wethouders langs kwamen om te inventariseren wat er nodig was om weer open te gaan. Al eerder – tijdens Open Monumentendag – heeft er een brug over de Gouwe gelegen en zo ontstond het idee om dit weer te doen”, vertelt Sjoerd van Hintum, eigenaar van Brunel.

Enorm blij

De brug is vandaag – vrijdag 29 mei – geplaatst en dat levert een mooi plaatje op (kijk maar naar de live video hieronder). “Zowel wij als Kamphuisen mogen gebruik maken van de brug en dat gaat in goede harmonie.” Waar het terras eerder plaats had voor zo’n veertig gasten zou er zonder de brug minder dan de helft overblijven. “Doordat we nu gebruik kunnen maken van de Korenmarkt aan de andere kant, komen we ongeveer weer op het aantal plaatsen dat we voorheen hadden”, vertelt Sjoerd.

“Dat dit mogelijk is heeft alles te maken met de flexibiliteit en bereidwilligheid van de gemeente. Ook zijn we blij en vooral dankbaar met de inzet van Koninklijke Horeca Nederland.”

De brug blijft in ieder geval liggen tot 1 september 2020.

De loopbrug bij de Visbanken wordt geplaatst! Kijk live mee!

Posted by Indebuurt Gouda on Friday, 29 May 2020


Lees ook:

terras twee personen

MAG DAT: straks met twee personen naast elkaar op het terras zitten?

Vanaf 1 juni 2020 mogen restaurants weer open én mag je weer op het terras zitten. Hoe heerlijk is d...

Tiendeweg wordt horecapromenade: terrassenplan goedgekeurd

De horeca aan de Markt mogen de terrassen uitbreiden op het plein, maar hoe zit het eigenlijk wannee...

Column Hans: ‘Vakantie vieren we dit jaar in Gouda, met een heerlijk gerecht op het terras’

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contac...

adv.