Lekker! Zes recepten voor de kerst met Goudse kaas

Door Eva van Dantzig 5 december 2018

Als je aan Gouda denkt, dan denk je aan kaas. En terecht! Er zijn maar weinig Gouwenaars die er niet van houden: Goudse kaas. Tijd dus voor wat kazige inspiratie voor tijdens de kerstdagen.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Portobello met Goudse boerenkaas

Hiermee steel je echt de show tijdens het kerstdiner! Een portobello uit de oven met Goudse boerenkaas. Het is snel te maken (binnen 25 minuten staat het op tafel) en natuurlijk ontzettend lekker. Lees het hele recept hier.

Aardappelkroketjes met smeltende Goudse kaas

Leuk voor bij de borrel, deze aardappelkroketjes met een kern van gesmolten Goudse kaas. Bekijk het recept hier.

Frittata met extra belegen Goudse kaas


Lekker en eenvoudig om te maken, deze frittata met extra belegen Goudse kaas. Heerlijk als lunch of als een licht hoofdgerecht.

Goudse bierfondue in brood

Het recept: Verhit de oven op 180 graden en snij het topje van het brood af. Haal het zachte brood tot aan 2 cm bij de rand uit het brood. Snij het zachte brood dat je er net uit hebt gehaald in blokjes.

Plaats vervolgens het ronde brood in de oven tot het bruin is, ongeveer na 30 minuten. Doe ondertussen de geraspte kazen in een kom, samen met een beetje maïzena.

Het bier doe je samen met 1 eetlepel limoensap in een sauspan, tot er stoom vanaf komt. Let op: het mag niet koken. Doe vervolgens de kaas bij het bier terwijl je blijft roeren tot het allemaal gesmolten is. Voeg daarna de mosterd toe en nog een eetlepel limoensap. Laat het brood vervolgens eerst afkoelen en voeg daarna de gesmolten kaas toe. Serveer het met de appels, peren en het brood.

Benodigdheden:

  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 appels, in partjes gesneden
  • 2 rijpe peren, ook in partjes gesneden
  • 1 rond brood met harde korst
  • 230 gram Goudse kaas, geraspt
  • 230 gram Zwitserse Emmentaler, geraspt
  • 350 gram bier (naar keuze)
  • 2 eetlepels verse limoensap

Lees hier het volledige recept (in het Engels).

Ouderwetse tosti met belegen Goudse kaas

 

Trek in echte comfort food en iets eenvoudigs? Dan is een tosti natuurlijk altijd een goed idee. Je kunt natuurlijk een ouderwetse tosti maken met ham en kaas, of je maakt deze versie met sambal en augurk.

Griekse saganaki met Goudse kaas

Een traditioneel Grieks gerecht met een Hollands tintje. Het is eenvoudig om te maken en gezellig om te eten tijdens een feestje of (kerst)borrel. Je serveert de gebakken feta met gesmolten Goudse kaas en laat iedereen hun stokbroodje erin dippen. Lees het recept hier.

Lees ook:

high tea gouda

Van kaas tot bier: 4 x bijzondere high tea’s in Gouda

Word jij ook altijd vrolijk van een gezellige high tea? Lekker keuvelen over een pot thee met zoete ...

Kerst 2018: bij deze Goudse restaurants kan je heerlijk eten

Sinterklaas is er nog niet eens, maar tóch houden we ons ook al bezig met kerst. Als je geen zin heb...

8 x hier drink je lekkere chocolademelk in Gouda

De dagen worden kouder, de drankjes des te warmer. In Gouda zijn er genoeg plekken voor een lekkere ...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken