Gouda is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

meivakantie Gouda
Foto: VVV Gouda

Een nieuwe koffiezaak aan de Hoogstraat, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle hotspots in Gouda stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Gouda

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Gouda? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Gouda zo’n 137 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 147, een groei van 7 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Gouda niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werken om de hoek! 5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren”

Werken om de hoek! 5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

post nl
Ga naar “Werken dicht bij huis! 5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren”

Werken dicht bij huis! 5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

zorgpartners
Ga naar “Chef Bob heeft een succesvol cateringbedrijf: “Ondernemen is kijken naar wat er wél kan””

Chef Bob heeft een succesvol cateringbedrijf: “Ondernemen is kijken naar wat er wél kan”

In onze gids

Ga naar “Outdoor Gouda”

Outdoor Gouda

  • Nieuwehaven 45a
  • Sportwinkels
  • Gesloten
Outdoor Gouda

Nu gesloten

Ga naar “Fibety”

Fibety

  • Hanzeweg 19
  • Speciaalzaken
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Simon Lévelt”

Simon Lévelt

  • Korte Tiendeweg 22
  • Speciaalzaken
  • Gesloten
weekendtips gouda

Nu gesloten

Vacatures

Ga naar “Directie secretaresse”

Directie secretaresse

  • Centric
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tekstschrijver / Copywriter”

Tekstschrijver / Copywriter

  • WerkTalent
  • Fulltime
Ga naar “Thuiszorg planner”

Thuiszorg planner

  • Luba Uitzendbureau Den Haag
  • Parttime
Ga naar “Financieel Medewerker Logistiek”

Financieel Medewerker Logistiek

  • Page Personnel
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tijdelijke Telefoniste”

Tijdelijke Telefoniste

  • Olympia
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “DJ Stream – SoulSpect”

DJ Stream – SoulSpect

  • StudioGonz
  • 30 januari 2021
Ga naar “Stadswandeling langs Goudse horeca”

Stadswandeling langs Goudse horeca

  • 16 januari 2021
stadswandeling gouda