Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fairtrade Gouda organiseert in 2020 heel veel activiteiten en daar wil je bij zijn

Aangeboden door Stichting Fairtrade Gouda 3 januari 2020

Gouda is sinds 2011 een Fairtrade Gemeente. Een stad krijgt de titel Fairtrade Gemeente als ze bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. Stichting Fairtrade Gouda organiseert steeds meer activiteiten in onze stad en ook in 2020 staat er weer van alles op de planning.

Fairtrade Gouda gaat in 2020 een jaar vol activiteiten tegemoet, waarvan ook een aantal nieuwe. “De Wereldreis voor basisscholen werd afgelopen jaar als een proef georganiseerd bij Het Segment. Tijdens deze reis krijgen ze informatie over eerlijke handel, gerelateerd aan armoede en onrecht in ontwikkelingslanden én gaan ze op bezoek bij verschillende Goudse winkels. Komend jaar gaan we de Wereldreis nog meer richten op het speciaal onderwijs”, vertelt Hans van Raalte van Stichting Fairtrade Gouda.

Helemaal nieuw is een kookwedstrijd voor Goudse scholen met een horecaopleiding. “Hier zullen verschillende Goudse scholen aan mee doen waaronder De Goudse Waarden en mbo Rijnland. De deelnemers moeten een driegangenmenu maken van Fairtrade producten. Een deskundige jury zal alles beoordelen. Voor elke gang is er één winnaar en er is ook een overall-winnaar. De wedstrijd wordt georganiseerd met steun van Euro Toques Nederland (ETN), een platform van ambachtelijk kokende koks. Alle winnaars krijgen één week stage bij een ETN-restaurant als prijs.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Fairtrade

Een andere speciale activiteit volgend jaar is het Multatuli Jaar. “Het is 200 jaar geleden dat schrijver Eduard Douwes Dekker is geboren. Hij schreef de Max Havelaar, over de plantages in Indonesië. Het keurmerk Max Havelaar komt hieruit voort”, vertelt Hans. Fairtrade Gouda gaat een speciale film maken over Max Havelaar met als mogelijke locatie de Max Havelaarstraat in de Goudse wijk Nieuwe Park.

Naast al deze nieuwe activiteiten blijft Fairtrade Gouda ook de bekende activiteiten organiseren, zoals de Fairtrade Dag in het voorjaar en de Fairtrade Week in het najaar. Ook het uitbrengen van publicaties, de Wereldreis en Cacaoreis voor basisscholen en een Fairtrade maaltijd komen terug. Fairtrade Gouda doet dit met een vaste groep van ongeveer twintig vrijwilligers.


Meer over Stichting Fairtrade Gouda ontdekken?

Stichting Fairtrade Gouda gemeente en lokale diensten

Gesloten09:00 - 18:00

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Stichting Fairtrade Gouda

Gouda heeft de eerste Fairtrade straat van Nederland, maar wat betekent het?

Gouda is sinds 2011 een Fairtrade Gemeente. Een stad krijgt de titel Fairtrade Gemeente als ze bijzo...

Gouda is een Fairtrade Gemeente, maar wat betekent dat eigenlijk?

adv.