Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze restaurants missen we nog in Gouda

Door Kirsten Spooren 9 juli 2019

Eettentjes komen en gaan. Een nieuw Surinaams restaurant hier, een Indiaas restaurant daar… aan eten geen gebrek in Gouda. Sommige Gouwenaars mopperen zelfs dat er te véél eettentjes zijn. Toch zijn er een aantal restaurant die wij erg missen hier in Gouda, zoals de volgende vijf:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Een dimsum restaurant

Oh, onze maag knort al wanneer we er aan denken. Heerlijke gestoomde dumplings, gevuld met garnalen, varken of rund. Dimsum zijn traditionele frituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken veel voorkomen. Meestal wordt dimsum rond de lunchtijd gegeten met een grote pot thee. In Gouda kun je bij sommige restaurants wel iets van dimsum eten (De Lange Muur, Casa Chow… ) maar echt een plek om uitgebreid te gaan dimsummen is er niet. En dat terwijl het in de grotere steden steeds hipper wordt. Tijd dus voor een dimsum restaurant in Gouda.

Loetje

Nu Loetje in Reeuwijk zo goed als zeker van de baan is, vinden wij dat ze maar eens moeten kijken naar een vestiging in Gouda. We kunnen hier in Gouda best lekkere biefstukken eten, maar zoals bij Loetje? Een biefstukrestaurant zou zeker een aanwinst zijn voor Gouda.

6 x hier eet je volgens jullie de lekkerste biefstuk in Gouda

Nu het er naar uitziet dat biefstukrestaurant Loetje toch niet naar Reeuwijk komt (of toch wel? Nee,...

Ramen

Al sinds we naar de blote billen van Shin-chan keken op Fox willen we dit: een heerlijke, dampende kom Ramen. Dit soepje komt uit Japan bestaat uit Chinese noedels geserveerd in een vlees- of visbouillon, veelal op smaak gebracht met sojasaus, miso. Als toppings wordt vaak plakken varkensvlees, gedroogd zeewier en bosui. In de grotere steden schieten de Ramententjes als paddenstoelen uit de grond, maar in Gouda hebben we geen plek om deze noedelsoep te eten.

Vegan Junk Food Bar

Een plek om vegan te eten? Check. Een plek om burgers te eten? Check. Een plek om een vegan burger te eten? Nope, nog niet. In Amsterdam en in Rotterdam vind je de Vegan Junk Food Bar, waar je vegan burgers, kapsalons, shrimpz en bitterballen kunt bestellen. Dat is nou nog eens verantwoord snacken. De kans is klein dat VJFB naar Gouda komt, maar het zou wel heel goed hier passen.

Afrikaans/Arabische keuken

Dit is iets wat we ook nog echt missen in Gouda. Bijna alle werelddelen worden vertegenwoordigd in Gouda – van Aziatisch tot Mexicaans – maar je vindt hier geen Afrikaanse of Arabische keuken (alle döner en kebabzaken niet meegerekend). De Ethiopische keuken is erg populair en een Marokkaans restaurant zou hier ook niet misstaan. Couscous, basteeya of tajine: we. willen. het. nu.

Lees ook:

lunchen in Gouda

Jammie: 6 x lunchen in Gouda voor minder dan 10 euro

Even lekker buiten de deur lunchen in Gouda, superleuk, maar niet gratis. Daarom hebben wij voor je ...
frankrijk

Vakantie in eigen stad: 5 x hier in Gouda waan je je in Frankrijk

Blijf jij deze zomer lekker in Gouda? Ga dan op vakantie in eigen stad! Je hoeft onze stad namelijk ...
Borrelen in Gouda

Wil je weten! Hier moet je zijn voor de lekkerste borrelhapjes en drankjes in Gouda

De zon schijnt en dat betekent dat de terrassen bomvol zitten en er veel lekkere drankjes en hapjes ...
Poké Bowl

Zoooo lekker: 5 x hier eet je een overheerlijke Poké Bowl in Gouda

Met zomerse temperaturen heb je misschien geen zin in een warme maaltijd. Ideaal dus om een Poké Bow...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.