Het geheim van de tompouce van Bakkerij De Vlaam: ‘De verse melk maakt onze gele room extra romig’’

Aangeboden door Banketbakkerij De Vlaam 14 maart 2019

In de top drie van meest verkochte gebakjes bij banketbakkerij De Vlaam staat steevast de tompouce. Het vertrouwde gebakje is hier dan ook verrassend lekker. Met gele room, kakelverse slagroom, knapperig bladerdeeg en zoete fondant is het een taartje om je vingers bij af te likken.

Wat je van ver haalt is lekker, vinden de bakkers van De Vlaam. Dus rijdt chauffeur Arie minstens twee keer per week naar boer Molenaar in Waddinxveen. “De boer ontvangt me met een brede glimlach. En als hij er zelf niet is, staat hond Puck me kwispelend op te wachten.”

Tachtig koeien

De melk die de tachtig koeien van Molenaar produceren gaat rechtstreeks naar De Vlaam. Daar staan de bakkers in de startblokken om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. “De verse melk gaat meteen de kookketel in en wordt zo snel mogelijk verwerkt in onze gele room. Zo profiteren we maximaal van de versheid van de melk. Het maakt de room extra romig”, vertellen ze. Wat de bakkers betreft maakt de verse melk de tompouce echt beter: “Het is een subtiel verschil, maar die extra romigheid proef je zeker weten.”

Pure ingrediënten

Naast de melk van de boer, die het hoofdbestanddeel is van de room, voegen de bakkers alleen pure ingrediënten toe, zoals een vanillestokje en roomboter. Dat komt de smaak ten goede. De vaste klanten van De Vlaam weten dat maar al te goed, vooral in het weekend gaan er heel wat van deze klassiekers over de toonbank. Elke ochtend wordt het verse gebak verspreid over de zes winkels van De Vlaam in de regio. Wil je trakteren? Geen probleem, bestel de tompoucen – of het andere feestelijke gebak van De Vlaam – tot de avond van tevoren online en het wordt bij je bezorgd.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Banketbakkerij De Vlaam. Meer over Banketbakkerij De Vlaam ontdekken?

Banketbakkerij De Vlaam bakkers

Nu open08:00 - 18:00

Markt 70, Gouda

Bekijk meer:bakkers

Lees ook:

5 x niet-hipsterplekken in Gouda

Toegegeven: wij worden best blij van een soja-latte die door een bebaarde barista in een to-go-beker...

Omdat je soms gewoon geen tijd hebt: 10 x koffie to go in Gouda

Sommigen hebben het nodig om de dag te starten en door te komen en anderen lusten het de hele dag we...

5 x hier in Gouda scoor je toffe cadeaus voor mannen

Verjaardag, krst of gewoon omdat het kan: wij vinden het scoren van écht leuke mannencadeaus gewoon ...

adv.