Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Céline van de Natuurwinkel: ‘Het paasontbijt is nog lekkerder als je weet wat je eet’

Aangeboden door Natuurwinkel Gouda 18 april 2019

Pasen staat natuurlijk voor de deur en dat betekent dat er bij veel Gouwenaars een tafel vol lekkers tevoorschijn wordt getoverd, hmm! Maar weet jij eigenlijk wel wat je allemaal naar binnen propt? Wij gingen langs bij Céline van de Natuurwinkel.

“Steeds meer mensen hechten waarde aan goede voeding en de herkomst hiervan en dat is heel fijn om te zien. Op het dagelijks menu zien we steeds vaker gezonde, lekkere producten van biologische of biodynamische kwaliteit. Eigen gezondheid, smaak, dierenwelzijn, minder milieubelasting of ‘weten waar het vandaan komt’ zijn de belangrijkste beweegredenen voor klanten van de Natuurwinkel”, vertelt Céline.

Tik een eitje

“Wij hebben het hele jaar door eieren van Boerveenshof uit Gasselternijveen (Drenthe). Dit bedrijf is niet alleen biologisch, maar voert ook het biodynamische keurmerk, het A-merk dat net een stap verder gaat volgens strengere normen in dierenwelzijn en productie.”

‘Twee hanen per honderd kippen’

“De kip is een ‘bosdier’ en de boerderij biedt zoveel mogelijk een natuurlijke omgeving. Hierbij moet je denken aan een buitenuitloop aangeplant met bomen en bossages, binnenruimte op stro en ruimte om te zand-badderen of te slapen ‘op stok’. Voor een natuurlijk evenwicht zijn er twee hanen per 100 kippen bij de groep en krijgen de dieren biologisch graan, deels van het eigen bedrijf. Uiteraard wordt er niet preventief antibiotica aan het voer toegevoegd. Dat is ook niet nodig, omdat het door deze leefstijl sterke dieren zijn. Zo’n eitje tikt toch een stuk lekkerder.”

eigenaresse Céline en bedrijfsleidster Miranda Foto: indebuurt Gouda

Speciale stollen

Ook maakt bakkerij Zonnemaire dit jaar weer speciale biologische paasstollen. “De basis van de stol is gemaakt met Nederlandse tarwe. De stol is rijk gevuld met niet alleen amandelspijs maar ook hazelnoten, cashewnoten, walnoten, abrikozen, dadels, vijgen en rozijnen. Deze zuidvruchten zijn uiteraard ongezwaveld en ongezoet. Bovendien is er extra keuze uit 100 % spelt, desem, gist of glutenvrij.”

Biologische paasmaaltijd? Dat kan!

Wie graag een volledige biologisch paasmaaltijd wil, kan terecht bij de Natuurwinkel. Het assortiment telt namelijk ruim 5000 producten: van vers brood en babyvoeding tot heerlijke kazen en keuze uit alle seizoensgroente en -fruit. Bovendien ontvang je t/m zaterdag 20 april per besteding vanaf € 10,- een paaslot met kans op een gratis brunchproduct, of één van de pakketten volledig gevuld met brunchproducten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Natuurwinkel Gouda. Meer over Natuurwinkel Gouda ontdekken?

Natuurwinkel Gouda boodschappen

Gesloten08:30 - 18:00

Lange Groenendaal 99, Gouda

Bekijk meer:boodschappen

Lees ook:

winkels open tweede paasdag Gouda

Pasen 2019: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Gouda

Tijdens Pasen nog snel even wat paaseitjes of brunchbroodjes scoren? Gelukkig zijn veel supermarkten...
bijzondere ijssmaken Gouda

Yes! Dit wordt het weer tijdens Pasen in Gouda

Pasen 2019 staat voor de deur en we zijn natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar het weer tijdens Pase...
paasontbijt markt gouda

Lekker! Tijdens tweede paasdag kun je de hele dag smullen van het paasontbijt op de Markt

Eten, dat doen we het liefst. Hoe leuk is het dan om dit samen te doen met duizend andere Gouwenaars...

adv.