Bekroond met Goud: dit is waarom de Saucijzenbroodjes van De Vlaam zo lekker zijn
Aangeboden door Banketbakkerij De Vlaam

Heb jij al eens een saucijzenbroodje gegeten van De Vlaam op de Markt? Niet? Dan mis je echt iets! Het overheerlijke bladerdeeghapje is namelijk met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Wij namen een kijkje in de bakkerij van De Vlaam.
“Het maken van de saucijzenbroodjes is geen ingewikkeld klusje”, vertelt banketbakker Sandor Jacobs. “We rollen het bladerdeeg uit en daarop wordt het saucijsje gelegd. Daar komt vervolgens nog een laag bladerdeeg overheen en die wordt afgesmeerd met ei.”
Oké, dat klinkt inderdaad niet heel ingewikkeld, maar wat maakt dit saucijzenbroodje dan zo speciaal? “We gebruiken de meest verse ingrediënten die we maar kunnen vinden, zoals het gehakt van de plaatselijke slager. Hier wordt een huisgemaakte ketchup en een zorgvuldig samengestelde kruidenmelange aan toegevoegd. En die combinatie maakt het saucijsje zo uniek.”
En Sandor tipt ook nog even hoe en wanneer je de saucijs het best kunt eten: “Eigenlijk moet het broodje zo vers mogelijk zijn en ook nog warm. Het allerlekkerste zijn ze als ze net uit de oven komen.”
Bekroond met goud
In het najaar van 2020 kreeg het saucijzenbroodje van De Vlaam de titel Bekroond met Goud en die krijg je niet zomaar. “Bekroond met Goud is een productkeuring van het Nederlands Bakkerij Centrum”, vertelt Sandor. “Door middel van een test worden de producten op een aantal punten gecontroleerd. Is het product op alle punten goedgekeurd, dan mag het een half jaar de titel Bekroond met Goud dragen.”
En niet alleen de saucijzenbroodjes van De Vlaam kregen dit keurmerk, afgelopen najaar (2020) hebben ook de speculaasjes van de bakkerij de titel Bekroond met Goud behaald. “We zijn supertrots, zeker op onze bakkers die iedere dag weer hun beste beentje voor zetten.”
Zowel de saucijzenbroodjes (€ 1,95 per stuk) als de speculaasjes (€ 4,95 per pakje van ongeveer 230 gram) zijn in de winkel én in de webshop te krijgen.