Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jouw kind zijn unieke talenten laten ontdekken? Dat kan met de Vakwerkklassen van De Gouwe

Aangeboden door CSG De Goudse Waarden 11 november 2019

Zit jouw kind in groep 8 en gaat hij of zij in het nieuwe schooljaar naar de middelbare school? Spannend! Bij De Gouwe (een school van CSG De Goudse Waarden) kun je direct gaan ontdekken wat je leuk vindt. Ben je een techneut? Of een geboren ondernemer? Of wil je graag leren koken? Je ontdekt het allemaal in de Vakwerkklassen.

Wat is een vakwerklas precies? Laten we dat eerst uitleggen. Tijdens de vakwerkklassen krijgen leerlingen de kans te ontdekken welke richting zij leuk vinden. In het eerste jaar krijgen ze vier Vakwerklessen per week. Deze lessen krijgen ze gewoon met hun eigen klas. De vier lessen bestaan uit: de Techniekklas, de Timmerklas, de Koksklas, de Ondernemersklas en de Health & Care-klas. Elke Vakwerkklas wordt voor een periode van zeven weken gegeven, waardoor ze al vroeg kunnen ervaren hoe het is om met een echt vak bezig te zijn. Aan het eind van klas één hebben ze alle richtingen gehad en hebben ze een goed beeld van wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen.

Tekst gaat door onder de foto.

CSG De Goudse Waarden
©CSG De Goudse Waarden

In de loop van klas twee mogen de leerlingen al een keuze maken voor één van de richtingen. Zo kunnen ze al vroeg aan de slag met wat ze écht leuk vinden. Ze worden dan al een echte vakman of vakvrouw. Hebben ze toch een verkeerde keus gemaakt? Kan gebeuren! Switchen is geen enkel probleem.

Verschillende Vakwerkklassen

Timmerklas: Heeft jouw kind interesse in bouwen en werken met zijn of haar handen? Dan kan de Timmerklas weleens een goede match zijn. In deze klas leren ze veel over houtmaterialen, timmeren en zagen. Ook leren ze metselen en schilderen. Deze richting is echt voor jongens en meisjes die graag hun handen uit de mouwen willen steken!

Techniekklas: In deze klas werken ze aan auto’s, leren ze lassen en schakelaars aansluiten. Dit is een richting voor de handige jongens en meisjes.

Health & Care klas: In de Health & Care klas zijn ze bezig mechet verzorging in de meest brede zin van het woord. Ze krijgen les in een echte salon en ze organiseren allerlei leuke activiteiten. Deze richting is erg afwisselend.

Koksklas: Staat jouw kind altijd in de keuken? En lijkt werken in een restaurant hem of haar fantastisch? Dan zitten ze hier helemaal goed. In de Koksklas gaan ze lekker leren koken in een grote horecakeuken. Ook leren ze broodbakken in een echte bakkerij en serveren in een echt restaurant.

Ondernemersklas: Dit is er een voor de echte regelaars. Heeft jouw zoon of dochter de ambitie om een eigen zaak te beginnen? Dan is dit de richting om te kiezen. In de Ondernemersklas werken ze aan ‘hun eigen onderneming’. Ze leren veel over verkoop, reclame en etaleren.

Tekst gaat door onder de foto.

CSG De Goudse Waarden
©CSG De Goudse Waarden

Met je eigen ogen zien

Doe-middag voor leerlingen: Voor je een school kiest wil je natuurlijk wel eerst kunnen ervaren hoe het is, en dat kan! Op woensdag 13 november van 13.30 tot 15.30 uur kunnen jongens en meisjes twee Vakwerkklassen naar keuze volgen. Op deze manier kunnen ze zien hoe het zou zijn om hier op school te zitten en hoe er in een Vakwerkklas les wordt gegeven.

Voorlichtingsavond voor ouders: Ook is er een voorlichtingsavond voor ouders. Deze vindt plaats op donderdag 21 november van 19.30 tot 21.00 uur. Deze avond bestaat uit een algemene presentatie over de visie, begeleiding en het onderwijsaanbod van De Gouwe. Daarna heb ook jij de mogelijkheid om twee informatiesessies naar keuze te volgen.

Doe-avond voor ouders én leerlingen: Wil je liever samen met je kind komen kijken? Ook dat kan! Op donderdag 28 november organiseren ze bij De Gouwe een doe-avond voor leerlingen én ouders. Van 19.30 tot 21.00 uur kun je samen mee doen aan een challenge en maak je op een uitdagende manier kennis met de theorie- en praktijkvakken.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie >>>


Meer over CSG De Goudse Waarden ontdekken?

CSG De Goudse Waarden middelbare scholen

Geopend09:00 - 18:00

Kanaalstraat 31, Gouda

Bekijk meer:middelbare scholen

adv.