Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Goudse Schouwburg organiseert weekend met silent disco, voorstellingen en open mic

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 15 januari 2020

Voorstellingen voor een tientje, genieten van een MuscialDiner, dansen tijdens de silent disco, brunchen op het toneel of meedoen aan de open mic. Bij de Goudse Schouwburg is het op 25 en 26 januari een groot feest met het Nationaal Theaterweekend.

Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Buiten de voorstellingen om zijn er nog heel veel andere activiteiten in het Goudse theater waar je bij kunt zijn.

Tekst gaat verder onder de foto

© De Goudse Schouwburg

Voorstellingen voor €10,-

Deze voorstellingen kun je zien voor 10 euro per kaartje:

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw meets Ruben Hein
zaterdag 25 januari 2020, 20.00 uur
Tigre Blanco
zaterdag 25 januari 2020, 20.30 uur
Assepoes (4+)
zondag 26 januari 2020, 10.30 uur
Enge Buren – ‘Basta!’
zondag 26 januari 2020, 20.00 uur

Hele programma

Zaterdag 25 januari begint het theaterweekend met een open dag en de rondleidingen XL. Je komt op plekken waar bezoekers normaal gesproken nooit mogen komen. Je gaat backstage en loopt langs de kleedkamers en de orkestbak. Daar wachten medewerkers van de schouwburg je op om meer te vertellen over hun werk. Denk mee met de programmering van volgend seizoen en laat je verrassen door de technici.

Open Dag zaterdag 25 januari: 10.00 – 17.00 uur
Rondleidingen XL zaterdag 25 januari: 10.00 tot 11.15 uur, 13.00 tot 14.15 uur, 14.00 tot 15.15 uur, 16.00 tot 17.15 uur

MuscialDiner

Hou je van musicalliedjes én lekker eten? Dan is het MusicalDiner helemaal jouw ding. Tussen de gangen van het menu door, worden de mooiste songs uit Aida en andere musicals gebracht door vier steengoede solisten. Het diner begint met een shared dining plank vol lekkernijen, daarna serveren ze een hoofdgerecht (vlees, vis of vegetarisch) met lekkere groentes en een aardappelgerecht. En uiteraard is de derde gang een heerlijk dessert.

MusicalDiner zaterdag 25 januari: 17.00 tot 19.00 uur /19.30 uur

Tekst gaat hieronder verder

Silent Disco

Silent disco, wij zijn fan! Het is fantastisch om te doen en hilarisch om naar te kijken. Zaterdag 25 januari kun je vanaf 22.00 uur een koptelefoon ophalen bij het theater. Twee professionele dj’s van de Goudse Popschool draaien verschillende muziekstijlen die enkel door de koptelefoons te horen zijn. Switch naar de muziekstijl van jouw keuze, dans mee op de lekkerste nummers en geniet.

Zondag 26 januari

Ook de zondag begint met de open dag (10.00 tot 17.00 uur) en rondleidingen XL (zelfde tijden als zaterdag). Waar de avond op zaterdag mee eindigde wordt de zondag ook mee gestart, een disco. Kinderen kunnen van 11.30 tot 13.00 uur uit hun dak en samen met papa en mama, opa en oma of vriendjes en vriendinnetjes.

Tekst gaat hieronder verder

Sunday Brunch on Stage

Zondagochtend organiseert het Goudse theater om 11.00 uur de Sunday Brunch on Stage. En je kunt het al een beetje raden, dat is een brunch op het toneel van het theater. De ervaring begint al bij binnenkomst; ze ontvangen jou en je gezelschap niet bij de hoofdingang van de schouwburg, maar bij de laad en los (aan de achterkant). Na een heerlijke kop koffie of thee in deze ruimte waar normaliter alleen de technici komen, loop je door naar het toneel van de grote zaal. Laat je vervolgens verrassen in een steeds theatraler wordende omgeving, terwijl je geniet van een heerlijke brunch. Nieuwsgierig? Mooi, dat is de bedoeling.

Kinderspeurtocht

De kinderdisco is niet de enige activiteit voor kinderen tijdens het Theaterweekend. Ze kunnen namelijk op zondag 26 januari tussen 11.30 en 15.00 uur ook mee doen aan de kinderspeurtocht. Ze krijgen bij het theater een vragenboekje waarmee ze een route door de schouwburg lopen. Ondertussen moeten ze de vragen beantwoorden met aan het eind de mogelijkheid om cupcakes te versieren.

Tekst gaat hieronder verder

Open Mic

Eén van de leukste dingen, als je het ons vraagt, wordt bewaard voor het eind: De Open Mic! Iedereen kan de hele middag in- en uitlopen bij het theatercafé om te komen kijken. Wie weet zie jij wel de nieuwe Miss Montreal, Douwe Bob, Michael Prins, Dotan of Anouk wel optreden. Ben je zelf ook muzikaal en wil jij graag op het podium staan tijdens de Open Mic? Dat kan! Geef je op via dit formulier >>>


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Maarten toneelmeester Goudse Schouwburg

Indebuurt werkt mee met… toneelmeester Maarten bij de Goudse Schouwburg

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten ho...
Nicky van Rossum Goudse Schouwburg

Nicky (34) is programmeur: ‘Nienke Plas, Fred van Leer, Peter Pannenkoek, ze komen hier allemaal’

Afgelopen week kwam het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg uit. Daarin drukte directeur Tinek...

Nienke Plas was in Gouda en wij spraken haar

Nienke Plas is een comedian, presentatrice, actrice, zangeres en mama en wordt door velen bestempeld...

adv.