Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supertof! De Goudse Schouwburg is omgetoverd tot pop-up museum

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 21 juli 2020

Het is inmiddels wel bekend dat De Goudse Schouwburg het door de coronacrisis zwaar heeft. En dat terwijl het theater een grote functie voor de stad heeft. Daarom opende het theater op woensdag 15 juli een heus pop-up museum.

Directeur Tineke Maas en programmeur Nicky van Rossum waren onlangs bij een programmeursdag van De Graaf & Cornelissen Entertainment. “Daar stonden de prachtige kostuums van een aantal musicals uitgestald”, vertelt Tineke. “Dat inspireerde ons om deze expo te beginnen.”

Uniek

De Goudse Schouwburg is hét decor voor een unieke theaterexpo. Door de QR-codes te scannen die we vanaf de entree tegenkomen, krijgen we interessante weetjes over de verschillende theaterkostuums en decorstukken. Met onze eigen smartphone en koptelefoon kunnen we de audiotour volgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

Prachtige jurken

Je loopt rond tussen de prachtige jurken van Karin Bloemen, maar ook Eliza Doolittle’s Ascotjurken en -hoeden uit My Fair Lady. Ook kunnen we plaatsnemen achter de bar van tante Piet uit musical de Jantjes en in het kantoor van Professor Higgins uit My Fair Lady. We zien kostuums uit Evita, de finalejurk van Lola uit Kinky Boots en nog heel veel meer. Eén ding is zeker, je kijkt je ogen uit!

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

Grote functie voor de stad

Tijdens de opening op vrijdag 10 juli speelden Esmée Dekker en René van Kooten een grote rol. Hierbij uitte René zijn zorgen om theaters zoals De Goudse Schouwburg: “Een theater met een grote functie voor de stad, dat veel kaarten verkoopt, weinig subsidie krijgt en het dus met name moet hebben van eigen inkomsten door kaartverkoop en horecaomzet.” Hij benadrukte dat deze theaters momenteel het hardst worden getroffen en we dat niet mogen laten gebeuren.

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

Ben je nieuwsgierig geworden? De expo is vanaf 15 juli geopend en van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Een ticket kost €5,- en koop je hier >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Goudse Schouwburg. Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

adv.