Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nicky (34) is programmeur: ‘Nienke Plas, Fred van Leer, Peter Pannenkoek, ze komen hier allemaal’

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 13 mei 2019

Afgelopen week kwam het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg uit. Daarin drukte directeur Tineke Maas, samen met programmeur Nicky, volledig haar eigen stempel op de Goudse cultuurtempel. Nicky is sinds september 2018 programmeur voor De Goudse Schouwburg en medeverantwoordelijk voor de nieuwe weg die het theater nu inslaat.

“Daar zijn we echt heel trots op. We hebben een nieuw logo, nieuwe huisstijl en heel veel verrassende shows en artiesten op het programma staan.” Nicky is op dit moment alweer bezig met de programmering voor 2020/2021. “Dat ga ik het komende half jaar bijna helemaal vullen. We moeten dus flink vooruit werken.”

Programmeur, wat houdt dat precies in? “Ik boek de voorstellingen voor de Schouwburg en stel het programma samen. Er is een vast aanbod met héél veel keuze. Ik ga bijvoorbeeld naar veel preview-avonden waar artiesten kort vertellen wat ze gaan doen. Op basis hiervan maak ik een keuze. Dit doe ik niet helemaal alleen hoor, Tineke Maas (directeur Goudse Schouwburg) en het marketingteam zijn hier ook bij betrokken.”

Toffe voorstellingen

“We proberen ook een beetje te voorspellen welke voorstellingen goed gaan lopen het komende jaar. Zoals de voorstelling van Youtubber Nienke Plas. Ze heeft nog nooit in het theater gestaan, maar de show in de grote zaal was gelijk uitverkocht. Zo hebben we bijvoorbeeld een jaar geleden Suzan & Freek al geboekt voor komend seizoen. Toen waren ze nog helemaal niet zo bekend als nu. Soms is het ook gewoon een beetje een gok die je neemt.”

“En wat dacht je van de Memphis Maniacs? Ze staan veel op festivals en hebben geen zelfgeschreven nummers maar spelen mash-ups van allerlei bekende nummers. Of Jet Rebbel, een aparte gast en heel gaaf om naar te kijken en luisteren! We hebben het komende seizoen echt veel voor een wat jongere doelgroep en dat vind ik zelf echt heel leuk.”

Podium van de stad

Het accent voor het komend seizoen ligt vooral op samenwerking met andere Goudse organisaties, zoals So What!, Cultuurhuis Garenspinnerij, Kaarsjesavond en Popronde Gouda. “We willen echt het podium van de stad worden. Niet alleen in ons eigen gebouw blijven, maar ook echt de stad in. Zo worden er bijvoorbeeld ook een aantal voorstellingen in de Agnietenkapel gespeeld. Ook hebben we overlegd met So What!. Wat willen zij graag in Gouda zien, maar is te groot voor de locatie aan de Vest? Zo zijn we constant met elkaar in gesprek. We horen ook echt graag wat Goudse jongeren zouden willen zien.”

Kaartjes kopen?

Tot 18 mei kun je je inschrijven voor de voorstellingen van het komende seizoen. Dit kun je online doen via de bestelbon. Op 28 mei hoor je voor welke voorstellingen je bent ingeloot. Iedereen maakt evenveel kans. Op 1 juni 2019 start om 09.00 uur de losse verkoop.


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Tineke over haar Gouda: ‘Nu ik hier ook werk leer ik Gouda echt kennen’

De echte ins en outs van een stad komen natuurlijk van de locals. Wie in een stad leeft, weet daar a...
Speeltuin Kleine Betuwe Haastrecht

5 x deze dingen heb je vroeger sowieso op je kinderfeestje in Gouda gedaan

Gouda is echt een topstad om op te groeien als kind. En dan al helemaal wanneer je jarig was, want d...
IBIZA Soulmarket

Laat je inner hippie maar los: we krijgen een IBIZA SoulMarket op GOUDasfalt

Laat je inner hippie maar los, want op 19 mei kun je naar de IBIZA SoulMarket op GOUDaslfalt. Tijden...

adv.