Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je doen! Jaco geeft workshops verf smijten en schilderen

Aangeboden door Jax Art 28 oktober 2019

Creatievelingen opgelet! Jaco van Jax Art verzint namelijk elk jaar nieuwe en bijzonder workshops die je bij hem kunt volgen. Van Schilderlessen tot smijten met verf. “Het kan zo maar zijn dat ik morgen iets verzin en er mee ga starten. Dat is het leuke van een eigen kunststudio. Ik geloof er heilig in dat iedereen iets van creativiteit in zich heeft. Man, vrouw, jongeren, iedereen kan bij mij aan de slag.”

“De herfst is een fijne tijd om te starten met een workshop”, vertelt Jaco. “Bij Jax Art is deze tijd van het jaar de leukste. Je kunt natuurlijk onder een kleedje op de bank gaan zitten, maar iets creatiefs doen is veel leuker. Samen met familie, vrienden, collega’s of heerlijk een momentje zelf aan de slag.”

Tien workshops

Op dit moment geeft Jaco tien vaste workshops. “Het zijn workshops die voor iedereen te doen zijn, je hoeft niet aan de kunstacademie gestudeerd te hebben of zo.” De workshops die op het programma staan bij Jaco zijn heel divers. “Je kunt een workshop schilderen volgen of glasgraveren, maar ook smijten met verf.” Wat? Smijten met verf? “Ja, gewoon je lekker uitleven en lekker verf op een doek smijten. Heerlijk is dat!”

Ook de schilderlessen bij Jaco zijn populair. “Je kunt vijf schilderlessen volgen waarin je zelf bepaalt wat voor soort schilderij je gaat maken. Ik zorg voor het materiaal en denk met je mee hoe je het schilderij het best kunt maken. Met de tips die ik je geef ga je aan de slag en na vijf lessen heb je ‘als het goed is’ een prachtig schilderij.” Nu horen wij je denken, wat kost dat? “Deze vijf lessen kosten slechts 50 euro”, vertelt Jaco. Dus, wat houd je tegen?

Het is ook niet zo dat je vijf weken achter elkaar verplicht bent om te komen. ” We maken samen een planning die goed werkt voor jou. Als je op de website kijkt zie je het aanbod van workshops. Stuur mij een bericht met wanneer jij graag de workshop wilt volgen en ik plan het voor je in. Zo makkelijk is het! Dat is ook waar ik voor wil staan. Gemak, gezelligheid en resultaat.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Expositie geïnspireerd op Rembrandt

Van 22 november tot en met 20 december kun je bij Cultuurhuis De Garenspinnerij een expositie met kunstwerken geïnspireerd op Rembrandt zien. Jax Art is daarbij ook vertegenwoordigd met een gegraveerde glasplaat. “Hierop zijn de frontmannen afgebeeld van het schilderij De Nachtwacht. Om dit extra te vieren bied ik iedereen die in de periode van november en december 2019 een workshop glasgraveren boekt een extra korting van € 2,50 per persoon. Geeft de kortingscode ‘Rembrandt’ bij de reservering door en het wordt voor je geregeld.”

Glasgraveren is een ambacht welke al heel oud is, maar nog steeds actueel. “Het is niet moeilijk en het resultaat is geweldig. Op een wijnglas of op een glasplaat geeft het een heel bijzonder effect. De afbeeldingen die je gebruikt zijn echt geschikt voor beginners en gevorderde. Eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren”  En nog een tip: je kunt deze workshops ook als cadeau aan iemand geven. Ideeën zat, mogelijkheden genoeg!


Meer over Jax Art ontdekken?

Jax Art galeries

Kanaaldijk 32b, Waddinxveen

Bekijk meer:galeries

Lees ook:

Gouda gaat terug in de tijd met Zotte Zaterdag 2019: programma + praktische info

We gaan zaterdag 26 oktober terug naar de tijd van kaasmakers en bierbrouwers, van lakenververs en k...

Terugkijken: Goudse plekjes, verhalen en bijzondere mensen te zien in programma Op de Kaart

In het programma Op de Kaart van Omroep West rijden ze kris kras door de regio op zoek naar verschol...

7 x deze griezelige activiteiten wil je niet missen tijdens Halloween in Gouda

Trick or treat! Kijk niet gek op als er donderdag 31 oktober opeens griezelig verklede kinderen bij ...

adv.