Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe leuk! Gouwenaars mogen binnenkort gratis naar het museum

Aangeboden door Museum Gouda 8 oktober 2020

De culturele sector wordt, net als de horeca en veel ondernemers, hard geraakt door de coronacrisis. Museum Gouda heeft vanaf dag één geprobeerd om toch mooie dingen te doen voor de stad. Zo hebben ze met Gouwenaars een Stip op de horizon gezet, wat uiteindelijk een groot kunstwerk werd en nu te zien is in het museum. En nu kunnen we ook nog eens gratis een bezoek brengen aan Museum Gouda.

Van 13 t/m 25 oktober mogen inwoners van onze stad Museum Gouda gratis bezoeken. “We hebben de afgelopen tijd veel support gevoeld vanuit de stad en kregen hartverwarmende steunbetuigingen. Als museum van de stad willen we iets terugdoen voor onze stadsgenoten. Nu iedereen weer meer thuis moet blijven én werken, doen we dat in de vorm van een gratis uitje naar het museum voor jong en oud: samen thuis, samen uit!”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Museum Gouda

Gezondheid voorop

Als bezoeker moet je wel een dag en tijdslot reserveren op de site van Museum Gouda. Dat is een verplichte landelijke maatregel. “Zo zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn. Gezondheid boven alles.”

Naast verschillende hygiënemaatregelen, is er een vaste looproute met eenrichtingsverkeer en geldt er een maximum aantal personen per ruimte. Bovendien adviseren ze een mondkapje te dragen.

Unieke collectie

Door deze actie is het mogelijk om gratis de unieke collectie en tentoonstellingen te bewonderen. Je duikt er zo de geschiedenis in bij de interactieve stadsmaquette en in de prachtige kapel met 16e-eeuwse altaarstukken. Daarnaast kun je de spannende CSI-achtige familietentoonstelling Cold Case Gouda bezoeken en de goed gewaardeerde tentoonstelling Stilleven. Ook het beroemde Gouds plateel (sieraardewerk) is er te bewonderen.

De actie van Museum Gouda loopt van 13 t/m 25 oktober 2020 en geldt voor inwoners van Gouda. Kijk voor meer informatie op de website >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum Gouda. Meer over Museum Gouda ontdekken?

Museum Gouda musea

Gesloten11:00 - 17:00

Achter de Kerk 14, Gouda

Bekijk meer:musea

adv.