Kaarsjesavond 2018: programma, parkeren en andere praktische informatie

Door Eva van Dantzig 14 december 2018

Nog even en dan worden de lichtjes weer ontstoken! Kaarsjesavond is dit jaar op vrijdag 14 december en wij zetten alle praktische zaken voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Openbaar vervoer

Woon je in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek of Midden-HollandLaat Arriva je dan naar Gouda bij Kaarslicht rijden. Onderweg kun je gezellig kletsen én je krijgt een glaasje glühwein.

Met de speciale Gouda bij Kaarslicht busdagkaart ben je voordelig uit. Die kost namelijk € 4,- per persoon (vanaf 12 jaar). Per volwassene mogen er drie kinderen (4 t/m 11 jaar) gratis mee. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis. Je kunt de busdagkaart vooraf bestellen, maar ook op de dag zelf kopen bij de buschauffeur.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op het parkeerterrein aan de Heuvellaan en op de Gentseweg, vanaf 16.00 uur rijden er continu pendelbussen. Je kunt je auto ook parkeren op GOUDasfalt. Daar betaal je voor parkeren en een overtocht met het pontje € 8,-. Na de overtocht loop je in acht minuten naar het stadhuis op de Markt. Let op: wel contant betalen.

Camper?

Kom je met de camper of motorhome, dan kun je terecht op parkeerterrein Klein Amerika aan de Fluwelensingel. Er zijn ongeveer dertig plekken beschikbaar met voorzieningen. De caravan kan hier niet terecht. Daarvoor kun je naar recreatieterrein De Kooi in Stolwijk, Benedenkerkseweg 69, een goede vijf kilometer buiten Gouda.

Waar parkeer je een fiets?

Foto: Gouda bij Kaarslicht

Er worden extra fietsrekken geplaatst aan de Herpstraat. Daar kun je het best je fiets neerzetten want op andere plekken in de stad, waaronder de Markt, is het verboden (zie kaartje).

Zijn de winkels open?

Tijdens de ceremonie bij de boom gaan de winkels dicht. Veel winkels gaan na afloop van het ontsteken van de kaarsen weer open, dus de winkels zijn dicht van 18.00 tot 20.00 uur.

Volg het live

Helaas wordt dit jaar de ceremonie bij de boom niet live uitgezonden door Omroep West. Maar niet getreurd, wij gaan via Facebook én Instagram live tijdens het moment supreme. Zo hoef je dus niets te missen van de 63ste editie van Gouda bij Kaarslicht.

Gouda Kaarslicht Kaarsjesavond 2017

Kaarsjesavond 2018 niet op televisie, maar wel live op Facebook bij indebuurt Gouda

Helaas wordt dit jaar de ceremonie bij de boom niet live uitgezonden door Omroep West. Maar niet get...

Hoe laat zijn de activiteiten?

kaarsjesavond gouda
ANP VINCENT JANNINK

Om 13.00 uur start het programma. Op verschillende plekken in de stad zijn activiteiten tot ongeveer 23.00 uur. Wij hebben alvast de belangrijkste info voor je op een rijtje gezet:

programma kaarsjesavond gouda

Sta je al te trappelen? Dit is het programma van Kaarsjesavond 2018

Sinterklaas is nog maar nét in het land en we kijken nu alweer uit naar het volgende evenement: Kaar...
Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017

Deze restaurants hebben een speciaal menu tijdens Kaarsjesavond 2018

Wil jij dit jaar naar Kaarsjesavond in Gouda? Dan moet je op tijd vertrekken, want het wordt druk. W...
kaarsjesavond gouda

Kaarsjesavond 2018 in Gouda: deze nieuwe routes kun je lopen

De kerstverlichting hangt in de binnenstad en de kerstboom is onderweg. Nog maar iets langer dan een...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.