Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Klimaatgekkies vs. Klimaatontkenners: tijdens dit Gouds debat gaat het hard tegen hard

Door Kirsten Spooren 22 januari 2020

De aarde wordt warmer, onze lucht is vervuild en de wereld wordt geteisterd door bosbranden: het klimaat overheerst al weken de media. Daarin staan twee groepen lijnrecht tegenover elkaar: de klimaatgekkies en de klimaatontkenners. Tijdens ‘The Battle’ op 6 februari in de Chocoladefabriek moeten deelnemers via stellingen, vragen en een slotdebat hét antwoord geven op de vraag ‘wie betaalt de rekening in Gouda’?

De gevolgen van klimaatverandering zijn ook in Gouda merkbaar. Zomers zijn heter, het water komt steeds hoger te staan en onze lucht is aardig vervuild. Inwoners, bedrijven en organisaties moeten keuzes maken, want een schone lucht is een zaak voor iedereen geworden.

Maar er zijn ook tegengeluiden. Het valt wel mee met de problemen en het toekomstbeeld dat geschetst wordt is overdreven. Het loopt allemaal niet zo’n storm… Is er eigenlijk wel een klimaatprobleem? En is het niet zo dat alleen bij jou de rekening wordt neergelegd en niet bij een ander? En sterker, bij wie moet de rekening voor een klimaatvriendelijke samenleving eigenlijk worden neergelegd?

The Battle

‘The Battle’ vindt plaatst op donderdag 6 februari van 20.00 tot 22.00 uur en tijdens deze avond zal rondom de vraag ‘wie bepaalt de rekening in Gouda’ gestreden worden tussen de Klimaatontkenners en de Klimaatgekkies.

Te gast zijn onder andere: Goudse stadsdichter Pieter Stroop van Renen, Harry Veenendaal, Corina Kerkmans, Lenny Roloefs, Rolf van der Mije, Sophie Heesen, Beatrijs Lubbers en Mohammed Mohandis.

  • Waar: De Bibliotheek van Gouda, in de Chocoladefabriek
  • Wanneer: donderdag 6 februari van 20.00 tot 22.00 uur
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie: lees je hier >>>

Lees ook...

[VIDEO] Gouda zakt weg, maar wat doet de gemeente er eigenlijk aan?

In de binnenstad hebben we vaak te maken met wateroverlast. Vochtige muren, overstromingen bij een f...
gouda onderwater

Wat doen we als Gouda over 100 jaar onderwater staat?

Hoe ziet Gouda er in 2100 uit? Zullen er mega hoge wolkenkrabbers staan? Hebben we meer grachten? Zi...

Meer over de Bibliotheek ontdekken?

de Bibliotheek bibliotheken

Gesloten09:00 - 21:00

Klein Amerika 20, Gouda

Bekijk meer:bibliotheken

Meer over

Doen Getipt

adv.