Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe je mee? Zet een beer achter je raam voor #berenjacht Gouda

Door Eva van Dantzig 26 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Gouda? Stuur ons dan een foto!

De knuffelberen voor het raam of op de vensterbank zijn natuurlijk een heel leuk gezicht. Komt er een kindje langs, dan zullen ze er ongetwijfeld plezier aan beleven. Zo wordt een wandeling uitdagend voor kinderen. Als ouder kun je dan ook meteen even de benen strekken.

De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Het is trouwens wel de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft met de berenjacht. Hierbij dus geen Pokémon-taferelen, waarbij mensen door het land trekken op zoek naar punten. Dat is niet de opzet.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer voor het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan, waarna kinderen de beren kunnen zoeken. Op berenjacht!

#berenjacht

Posted by Linette van Triest on Wednesday, 25 March 2020

Lees ook:

Allemaal lieve vriendjes: 6 x deze honden en katten zitten in het dierenasiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een hond of kat? Bekijk dan eens de website van Dierenopvangcentrum Gouda. Daar...

Gouwenaar Ben vaart met 25 leerlingen de oceaan over: ‘Terugvliegen kan niet meer’

Door wereldwijde coronamaatregelen sluiten veel landen hun grenzen. Vliegtuigmaatschappijen stoppen ...

Gouwenaars moeten zich in huis vermaken: indebuurt komt met #thuisvermaaklijst

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden veel maatregelen getroffen. Thuiswerken...

 

Meer over

Corona Doen

adv.