Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feest in het Groenendaalkwartier: dit is er allemaal te doen op 11 mei

Aangeboden door Stichting Fairtrade Gouda 2 mei 2019

Zaterdag 11 mei is een speciale dag voor het Groenendaalkwartier. Het is dan namelijk Fairtrade Dag. De buurt laat met verschillende acties zien dat het terecht is uitgeroepen tot Eerste Fairtradestraat van Nederland. Geniet van optredens en leuke acties.

De elf deelnemende winkels hebben leuke acties voor je klaar staan en de overkoepelende winkeliersvereniging heeft een bord laten maken met de tekst ‘eerste Fairtradestraat van Nederland’. Dit bord zal op 11 mei om 13.30 uur onthuld worden door wethouder Thierry van Vugt. Daarbij zingt zangeres Sofie de Bruin het Fairtrade lied. Het komt te hangen ter hoogte van lunchroom Van den Berg op de hoek van de Groenendaal en de Naaierstraat.

“We zijn blij met de komst van de wethouder, want dat onderstreept de goede band met de gemeente”, zegt Peter de Heer. Peter is voorzitter van de winkeliersvereniging Groenendaal en samen met Irma Overkamp eigenaar van de inspiratiewinkel Eressëa.

Ook zullen er om 14.00, 15.00 en 16.00 uur optredens plaatsvinden in de tuin van lunchroom Van den Berg. Deze worden gespeeld door de Waddinxveense Theatergroep Maskerade met het stuk Maskerade van Max Havelaar. De groep trekt tussen de optredens zingend en dansend door de straat.

Groenendaalkwartier Fairtrade
Foto: Roelof Schut

Aan aandacht geen gebrek

Sinds het uitroepen tot eerste Fairtradestraat van Nederland eind oktober heeft het Groenendaalkwartier over aandacht niet te klagen. Peter: “Het loopt goed. We krijgen veel publiciteit en het publiek reageert ook positief. Ook vanuit de gemeente is er veel belangstelling en daar zijn we heel blij mee.”

Gouda heeft natuurlijk ook niet voor niets de titel Evenementenstad gekregen. Het Groenendaalkwartier draagt daar zijn steentje zeker aan bij. Niet alleen door de acties op en rond de Fairtrade Dag maar ook door een totaalpakket met Fairtrade, duurzaamheid, biologische producten en eerlijk winkelen.


Meer over Stichting Fairtrade Gouda ontdekken?

Stichting Fairtrade Gouda gemeente en lokale diensten

Geopend09:00 - 18:00

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Goudse Esmee All Together Now RTL

Deze Goudse doet mee aan RTL-programma All Together Now

Ze is beauty vlogger, speelde mee in de musical Joseph, was actief achter de schermen van Idols en h...
Trouvailles Gouda

Dit komt er in het pand van Trouvailles aan de Korte Groenendaal

Helaas moesten we in februari afscheid nemen van de interieurwinkel Trouvailles aan de Korte Groenen...
Riverdale Festival Gouda 2018

Zin in! Dit zijn alle artiesten en de timetable van Riverdale 2019 in Gouda

Wat kijken we er al naar uit. Zaterdag 25 mei vindt de tweede editie van Riverdale plaats en dit kee...

adv.