Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze superleuke dingen kun je doen tijdens de herfstvakantie in Gouda

Aangeboden door VVV Gouda 18 oktober 2018

De herfstvakantie staat voor de deur (20-28 oktober 2018) en dat betekent dat je een week lang de tijd hebt om toffe dingen te gaan doen. Gouda in de herfst(vakantie) valt in de smaak en daarom krijg je van ons een aantal superleuke tips voor de kaasstad op een presenteerblaadje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Zotte Zaterdag

Foto: Oscar van der Wijk

Zaterdag 20 oktober is het Zotte Zaterdag in Gouda en dat betekent dat Gouda even teruggaat in de tijd. We gaan naar de tijd van kaasmakers en bierbrouwers, van lakenververs en koopmannen. De hele dag zijn er in de binnenstad van Gouda verschillende activiteiten en optredens te vinden.

Alles wat je wilt en moet weten over dit festival vind je hier:

Gouda gaat terug in de tijd met Zotte Zaterdag 2018: programma + praktische info

Zaterdag 20 oktober is het Zotte Zaterdag in Gouda en dat betekent dat Gouda even teruggaat in de ti...

Chocolade is altijd goed

Foto: VVV Gouda

De Goudse kaas en stroopwafels zijn natuurlijk om je vingers bij af te likken, maar wist jij dat Gouda zichzelf ook op de kaart zet met chocolade? Dankzij Chocoladeatelier PUUR, Olala Chocola en chocoladelounge Legendary Gouda. Met deze drie hotspots voor handgemaakte bonbons, slagroomtruffels, chocoladeworkshops en warme chocolademelk heb je in ieder geval iets te proeven tijdens de herfstvakantie. 

Gouds koekje van eigen deeg

Punselie Gouda
Foto: Facebook Punselie Gouda

We gaan nog even door met Goudse lekkernijen, want tijdens de herfstvakantie kun je een kijkje nemen bij de Punselie fabriek. Op donderdag 25 oktober ben je welkom voor een rondleiding in de fabriek waar de koekjes worden gebakken. Kijk voor meer info op www.punselie.nl/rondleidingen


Meer over Punselie’s ontdekken?

Punselie’s bakkers

Spieringstraat 121, Gouda

Bekijk meer:bakkers

Ontdekkingstocht door Gouda

Foto: VVV Gouda

Kinderen houden niet van cultuur? Geloof ons, neem ze mee op sleeptouw naar Museum Gouda voor een ontdekkingstocht en ze zijn verkocht. Op Zotte Zaterdag staat de museumtuin van 13.30 tot 16.30 uur vol met middeleeuwse spellen. En, in de Museumkidsweek van 13 t/m 28 oktober zijn er workshops ‘Schilder een bloemenzee’ voor ouders & kids. Wil je nog meer cultuur? Maak een audiotour (vanaf 6 jaar) langs de beroemde Goudse Glazen in de Sint-Janskerk. Als dat toch niet helemaal je-van-het is, zet je koers naar de grootste LEGO-shop van Nederland op de Lange Tiendeweg.


Meer over Museum Gouda ontdekken?

Museum Gouda musea

Gesloten11:00 - 17:00

Achter de Kerk 14, Gouda

Bekijk meer:musea

Siroopwafel Experience

Foto: Siroopwafelfabriek

Wist jij dat de siroopwafels van Kamphuisen al ruim 200 jaar in Gouda worden gemaakt? Ontdek hoe deze Goudse lekkernij gemaakt wordt. Ontdek het verhaal van de familie Kamphuisen uit de 18e eeuw en vraag ondertussen de siroopwafelbakkers het hemd van het lijf. Laat je verrassen door de energieke experience en sluit je bezoek af op het overdekte siroopwafelterras.

Kijk voor meer info en tickets op www.siroopwafelfabriek.nl


Meer over Kamphuisen Siroopwafelfabriek ontdekken?

Kamphuisen Siroopwafelfabriek bakkers

Gesloten10:00 - 18:00

Markt 69, Gouda

Bekijk meer:bakkers

Shoppen in de Goudse straatjes

Foto: VVV Gouda

Speur je graag naar antiek, brocante, oude kunst of vintage finds? Met de vernieuwde Antiek- en curiosa shoppingroute uit de xplre Gouda app. Samengesteld door de antiek- en brocanteliefhebbers van Déjà Vu met maar liefst 17 stops. Bij een lijstenatelier, een Antiquariaat Boekhandel, fijne brocantewinkeltjes en een unieke Tegelwinkel. Slenter op je gemak door de Wilhelminastraat, de Naaierstraat en de Zeugstraat waar je op nummer 28 pauzeert bij koffiebar Hofje van Jongkind. De gratis xplre app is geschikt voor Apple, Android en Windows Phone.

Lees ook…

5 x bijzondere workshops in Gouda

Omdat het leuk is om samen iets nieuws te leren. Omdat je gegarandeerd lol gaat hebben. Omdat je af ...
Zwarte Piet favorieten Sinterklaas 2017 Gouda

Pak de agenda erbij: op deze dag komt de Sint aan in Gouda

Het is een béétje vroeg voor dit nieuwtje, maar geef toe: stiekem kijken we allemaal uit naar het mo...
gratis gouda

4 x dit doe je dit weekend helemaal gratis en voor niks in Gouda

Het leven in de stad en de evenementen zijn al duur genoeg en daarom worden wij heel blij van het wo...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.