De week van het Nederlandse Bier: een week lang bier proeven bij De Goudse Eend

Aangeboden door Biercafé De Goudse Eend 9 mei 2019

Bier is de populairste alcoholhoudende drank in Nederland. Het is voor ons zo gewoon om te drinken, dat we bijna vergeten hoe bijzonder het is. Wist je dat er in Nederland meer dan 500 verschillende brouwerijen bestaan die samen honderden verschillende bieren brouwen? Hoog tijd dus om het Nederlandse bier in het zonnetje te zetten.

Elk jaar vieren we dit met de ‘Week van het Nederlands Bier’. Tijdens deze week kun je in heel Nederland kennismaken met verrassende smaken Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit de natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. De Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 16 t/m 26 mei.

De Goudse Eend

Ook Biercafé De Goudse Eend doet hier natuurlijk aan mee. “De week vindt nu voor de achtste keer plaats. Ik ben zelf een van de oprichters van de Week van het Nederlandse Bier”, vertelt Jeroen, eigenaar van het biercafé. “Nog steeds is het uniek dat zowel de makers (groot en klein), de verdelers, de schenkers en de drinkers zich samen inzetten voor een product. Er is geen ander product waar zo breed de schouders onder een initiatief is gezet.”

In De Goudse Eend is tijdens de week van het Nederlandse Bier elke dag (van 6 t/m 26 mei) een proefplankje met vijf Nederlandse bieren met een selectie van bijzondere Goudse kazen te verkrijgen voor slechts €15,-. Dit is een samenwerking met het Gouds Kaashuis.

Bierquiz

Op dinsdag 21 mei om 19.30 uur vindt De Bierquiz plaats bij De Goudse Eend. Je kunt individueel of met een groep mee doen. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Test je bierkennis en win een leuke bierprijs.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biercafé De Goudse Eend. Meer over Biercafé De Goudse Eend ontdekken?

Biercafé De Goudse Eend cafés

Nu gesloten14:00 - 01:00

Wilhelminastraat 66, Gouda

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Coop supermarkt Gouda

Voorlopig nog geen Coop supermarkt in de Nieuwe Marktpassage

De plannen voor een Coop supermarkt in de Nieuwe Marktpassage zijn al een tijdje bekend, maar toch g...
Riverdale Festival Gouda 2018

7 x herkenbare momenten die iedere vriendengroep meemaakt tijdens een Gouds evenement

Het leed dat een vriendenuitje heet. Nee hoor, het is natuurlijk supergezellig om met je vrienden Ko...
indebuurt werkt mee met

Indebuurt werkt mee met… freelance fotografe Lieke Alblas

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten ho...

adv.