Bierliefhebbers opgelet: dit café organiseert elke maand een bier-spijs proeverij

Aangeboden door Biercafé De Goudse Eend 8 februari 2019

Het is dan geen geheim dat we bij indebuurt gek zijn op lekkere hapjes en drankjes. Laat dat even goed uitkomen, want elke derde donderdag van de maand staat bij biercafé De Goudse Eend in het teken van lekkere gerechtjes en bijpassende biertjes. 

Zoals je zou verwachten staat het hele café vol met biertjes. “De diversiteit in bier is ook enorm; van de lichtere pils naar de tripels met hogere alcoholpercentages, van de frisse weizen naar de caramelachtige stouts”, vertelt eigenaar Jeroen. “Ik heb meer dan 140 soorten bier op fles en negen op de tap.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Gouda

Het bijzondere van biercafé de Goudse Eend is dat al deze bieren voornamelijk op Nederlandse bodem zijn gebrouwen. “We hebben in Nederland meer dan 650 brouwerijen staan die gezamenlijk meer dan duizend verschillende bieren brouwen. Dat is veel, hè!”

“Omdat de Nederlandse brouwerswereld volop in beweging is en er regelmatig nieuwe bieren op de markt verschijnen, is onze bierkaart net zo dynamisch. Er zijn acht wisseltaps, die vrijwel elke week een ander bier tappen. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere bieren om gasten mee te verrassen”, vertelt Jeroen.

Proef en geniet

“Om Gouwenaars kennis te laten maken met verschillende soorten bieren, organiseer ik elke derde donderdag van de maand een bier-spijs proeverij. Je krijgt vijf lekkere gerechtjes met bij elk gerecht een biertje dat er perfect bij past. Omdat we zoveel verschillende smaken hebben, past er namelijk altijd wel een lekker biertje bij een gerecht. Elke maand staan er weer andere hapjes en bieren voor je klaar om te proeven.”

De eerstvolgende bier-spijs proeverij is op 21 februari en start om 19.30 uur. De kosten liggen tussen de twintig en vijfentwintig euro (afhankelijk van de hapjes en bieren). Nieuwsgierig? Lees hier meer over hoe jij je aan kunt melden voor de bier-spijs proeverij.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biercafé De Goudse Eend Meer over Biercafé De Goudse Eend ontdekken?

Biercafé De Goudse Eend cafés

Nu gesloten14:00 - 22:00

Wilhelminastraat 66, Gouda

Bekijk meer:cafés

adv.