Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het ActeerLAB zoekt talent: acteren, theater maken én een bijzonder kijkje achter de schermen

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 27 september 2019

Dat het Jeugdtheaterhuis een broedplaats is voor jong talent, hebben de afgelopen 25 jaar wel bewezen. Oud-leerlingen Sigrid ten Napel, Hanna van Vliet, Robert de Hoog, Maaike Ouboter en Ronnie Flex zijn regelmatig op het witte doek, toneel of muziekfestival te zien. Ambieer jij ook zo’n carrière? Dan kun je bij het ActeerLAB leren acteren en theater maken.

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis slaan de handen ineen en starten met het ActeerLAB. Het initiatief is opgezet voor jongeren vanaf 12 jaar die hun acteertalenten willen ontdekken. En wat heel gaaf is, tijdens de theaterlessen bij ActeerLAB proef je ook meteen de sfeer achter schermen bij De Goudse Schouwburg. Cool!

Professionals en gastdocenten

In het ActeerLAB worden één seizoen lang theaterlessen door professionals en gastdocenten gegeven. Naast de lessen in Cultuurhuis Garenspinnerij bezoeken de leerlingen regelmatig De Goudse Schouwburg. Bijvoorbeeld voor het kijken naar een warming-up, voorstelling of professionele decors en kostuums. De schouwburg is dé plek waar professionals aan het werk zijn en waar de leerlingen kunnen proeven hoe het is om op het toneel te schitteren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nicky van Rossum Goudse Schouwburg
Nicky van Rossum © indebuurt Gouda

“Theatereducatie en het betrekken van jongeren uit Gouda en omgeving bij onze schouwburg vinden we heel belangrijk”, vertelt Nicky van Rossum, programmeur van De Goudse Schouwburg. “We zijn blij dat het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland daar onze partner in is.”

Als plek om je thuis te voelen

De Goudse Schouwburg wil graag een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. “We vinden het geweldig dat we de leerlingen van het ActeerLAB letterlijk een plek in ons gebouw kunnen geven om theater te ontdekken, zowel door zelf te spelen als door te kijken en hun talent te ontwikkelen.”

Het ActeerLAB op vrijdag is al bijna vol, inschrijven voor deze dag moet snel gebeuren. Voor de zaterdag is er nog voldoende ruimte. Kijk hier voor meer informatie >>> 


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Nicky van Rossum Goudse Schouwburg

Nicky (34) is programmeur: ‘Nienke Plas, Fred van Leer, Peter Pannenkoek, ze komen hier allemaal’

Afgelopen week kwam het nieuwe programma van de Goudse Schouwburg uit. Daarin drukte directeur Tinek...
Maarten toneelmeester Goudse Schouwburg

Indebuurt werkt mee met… toneelmeester Maarten bij de Goudse Schouwburg

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten ho...

adv.