7 redenen waarom we nu al zin hebben in Gouda bij Kaarslicht 2017

Door Eva van Dantzig 12 november 2017

Al ruim zestig jaar krijgt Gouda van haar Noorse zusterstad Kongsberg een enorme kerstboom cadeau, waarvan de lichtjes ‘s avonds worden ontstoken. Duizenden bezoekers brengen tussen 12.00 en 23.00 uur een bezoek aan héél veel sfeervolle activiteiten in de binnenstad en vanaf 19.00 uur is het hoogtepunt van de dag. Alle bezoekers komen samen op de Markt, waar de boom, het stadhuis en de andere monumentale gebouwen rondom de Markt worden verlicht met duizenden kaarsen. Dit jaar zal Gouda bij Kaarslicht, ook wel kaarsjesavond genoemd in Gouda op vrijdag 15 december georganiseerd worden. Elke Gouwenaar moet er een keer geweest zijn. Daarom geven wij je alvast zeven redenen waarom je nu al zin moet hebben in Gouda bij Kaarslicht.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Overal in de stad vind je kerstkoortjes

kerstkoor kaarsjesavond Gouda bij Kaarslicht 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht

Tijdens lichtjesavond is het net of je in een real life versie van A Christmas Carol stapt. Niet alleen door de kerstverlichting in ons binnenstadje, maar ook omdat je op elke hoek kerstkoortjes tegenkomt. Van schattig a capella-koortje tot een band verkleed als levende kerststal. Meezingen maar! 

De lichtjes in de kerstboom

Boom Gouda bij Kaarslicht kaarsjesavond Gouda 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht | Remco Gielen

Hier draait het natuurlijk allemaal om: de lichtjes in de giga-kerstboom op de Markt! Een bijzonder moment om samen met je geliefde naar te kijken (terwijl intussen je tenen bevriezen, maar dat is een minor detail). Tip: Als je vooraan wilt staan, dan moet je toch echt een paar uur van te voren aanwezig zijn.

Lekker eten en drinken

Eten en Drinken Kaarsjesavoden Gouda bij Kaarslicht 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht

Oliebollen, appelbeignets, chocolademelk en glühwein – loopt het water je al in de mond? Tijdens Lichtjesavond wordt het beste eten van het winterseizoen geserveerd. Speciaal voor deze avond slaan alle cafés en restaurants extra veel lekkers in en worden overal in de stad eetkraampjes neergezet. 

Mensen kijken

Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht | Wendy van Bree Fotografie

Zowat iedereen is met Lichtjesavond in de stad, dus dat betekent lekker bijpraten met je oude buurvrouw, vriendjes van de basisschool, maar natuurlijk ook je ogen uitkijken vanwege alle toeristen die in Gouda lopen! Er komen per jaar namelijk duizenden toeristen op Kaarsjesavond in Gouda af.

Muziek in de kerken

Kerken Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht

De kerken kunnen deze Goudse kerstviering natuurlijk niet overslaan, dus gooien ze tijdens Gouda bij Kaarslicht massaal hun deuren open. Ook als je normaal nooit naar de kerk gaat, is het zeker de moeite waard om binnen te stappen. Voor je het weet loop je tegen een supergaaf gospelkoor aan! 

Kerstmarkt

Winterfair kerstmarkt Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017
Foto: Facebook Gouda bij Kaarslicht

Je moet je portemonnee niet thuis laten op Kaarsjesavond, want Gouda is dan bezaaid met leuke kraampjes. Veel ondernemers staan met hun leukste spullen op de pleinen, in de straten of voor hun eigen winkel. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te koop! Goed moment om alvast kerstcadeautjes (voor jezelf) in te slaan?

Iedereen doet mee!

Basisscholen Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017
Foto: Gouda bij Kaarslicht

Echt heel Gouda is bezig met Gouda bij Kaarslicht. Ook de basisscholen worden goed vertegenwoordigt en de kinderen zijn al weken van te voren bezig om hun school prachtig te versieren met eigen gemaakte kunstwerken.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶