Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 redenen waarom je verliefd bent op Gouda

Door Kirsten Spooren 7 november 2019

Wij vinden het niet zo gek hoor, dat er steeds meer mensen naar Gouda komen om de stad te bezoeken. Wij zijn namelijk ook helemaal tot over onze oren verliefd op Gouda. En daar hebben we zo onze redenen voor. 11, om precies te zijn.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

We zijn een stad, maar toch een dorp

meivakantie Gouda
Foto: VVV Gouda

In Gouda heb je alle gemakken van een stad met een treinstation, genoeg winkels, zéker genoeg horeca en tóch….toch, voelt het alsof je in een dorp woont. Omdat je gewoon best wel veel kans hebt om de buurvrouw tegen te komen. Of de fysiotherapeut. Of de tennislerares. Gezellig!

De historie ligt op straat

grachten gedempt gouda
Spieringstraat 1904 | Uitgeverij B. Gompers, t.w. Benjamin Gompers (1867-1941) – Eigen scan uit “Goudsche Straatnamen” uit 1979, blz. 177, Publiek domein

In onze rubriek Toen in Gouda vind je het ene prachtige plaatje na het andere van Gouda in vroegere tijden. Maar eigenlijk hoef je ook in deze tijd maar gewoon naar buiten te stappen en de geschiedenis komt je tegemoet. Het Stadhuis, de Sint-Janskerk en de straatnamen met elk hun eigen geschiedenis…

Het is hier hip & vertrouwd tegelijk

casa chow gouda
© indebuurt Gouda

Je struikelt over de cafés en restaurants in Gouda. En ze worden ook steeds een stukje hipper. Zoals Casa Chow, BarBier en Miss Nice Banana. Maar natuurlijk vind je er ook gewoon de gouwe ouwes als Belvedère, Grand Café Central en De Zalm.

Gouda ligt lekker centraal

© indebuurt Gouda

Gouda heeft echt een fantastische ligging. Je bent met de auto of trein zo in een andere stad: Leiden, Den Haag, Rotterdam, Utrecht… Zelfs Amsterdam is nog te doen. Daarnaast zijn we zo in de natuur, maar ook snel op het strand.

Welkom, bienvenue, wilkommen, welcome, youkoso in Gouda!

Toeristen Gouda
© VVV Gouda

We hebben hier wel de toeristen – die hun geld uitgeven – maar zijn nog niet overspoeld door rolkoffertjes of wiettoeristen. De dronken Britten blijven vooralsnog ook lekker in Amsterdam. Toch vinden we alle toeristen die bijvoorbeeld op de Kaasmarkt afkomen wel erg gezellig.

Lekker lokaal

© By Olga

We hebben geen grote ketens als Primark, Zara of een Mango maar wel veel leuke hippe boetiekjes als Karakter, By Olga – House of Fashion en Art & Casey.

We hebben ons eigen Central Park

Arjan van essen
© Arjan van Essen

Het Houtmansplantsoen of het Van Bergen IJzendoornpark liggen centraal en zijn ideaal om even te kunnen ontsnappen uit het hectische leven. Zelfs het Goudse Hout is dichtbij en als dat niet genoeg is: we bevinden ons in het Groene Hart, genoeg natuur dus om je in te vermaken.

Een stroopwafel is nooit ver weg

goudse stroopwafel
Foto: VVV Gouda

Voor de echte zoetekauwen is Gouda een ideale stad. We hebben hier heel veel stroopwafelbakkers. De reden? De Stroopwafel komt hier oorspronkelijk vandaan! Zelfs bij restaurants en cafés kun je een stroopwafel verwachten… of een stroopwafeltoetje… likeurtje… ijsje….

Alles kan op de fiets

fietsen Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Je kunt alles op de fiets doen, je bent nooit langer dan 20 minuten onderweg. Dit komt omdat Gouda heel compact is, met het centrum van de stad letterlijk in het midden. Ideaal!

We zijn echte kaaskoppen

goudse kaas
Foto: VVV Gouda

We zijn maar wat trots op onze kaas, maar wist je dat de benaming kaaskop waarschijnlijk ook hiervandaan komt? Wij zijn dus de originele kaaskoppen van Nederland.

Lees ook:

Winkelcentrum Goverwelle is compleet getransformeerd én heeft nieuwe winkels

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt, maar nu is de renovatie van Winkelcentrum Goverwelle in ...

Psst: dit weekend kun je deze verrassingsroute volgen voor een vintage kerstshopsessie

Ben jij al begonnen met kerstinkopen? Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november kun je een verrassende ker...

Gezellig! De kerstverlichting in de binnenstad wordt weer opgehangen

Heb jij ook zo’n zin in kerst? Wij wel! De binnenstad maakt zich er ook weer helemaal klaar voor, wa...
Demian de Pannenkoe Gouda

7 x hier in Gouda kun je heerlijk lunchen met kinderen

Even gezellig lunchen met kinderen is niet altijd eenvoudig. Voor je het weet rent je kleine hyperac...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.