Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw vriendje? Deze 3 lieve honden en katten zitten in het dierenasiel van Gouda

Door Kirsten Spooren 3 augustus 2020

Ben jij op zoek naar een hond of kat? Bekijk dan eens de website van Dierenopvangcentrum Gouda. Daar zitten namelijk genoeg honden en katten met smart te wachten op een nieuw baasje. Heb jij hét gouden mandje voor een van deze lieverds? Let op: vanwege het coronavirus is het dierenasiel gesloten. Dieren kunnen alleen bezocht worden op afspraak.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Cody (3,5)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Cody is een vrolijke mafketel van bijna 4 jaar oud. Het is een kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en waarschijnlijk een Stafford. Met zijn 43 kilo is het een grote en sterke hond. Cody is wat onzeker, wat je misschien niet zou denken als je zijn grootte en spieren ziet!

Ze zoeken voor Cody een lieve en begripvolle baas, die op een positieve, consequente manier met deze grote beer aan de slag gaat, maar wel echt zijn mannetje staat.

Lees hier meer over Cody >>>

Pretzel (1)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Pretzel kwam in het asiel terecht omdat ze gevangen was bij een vangactie van verwilderde katten, maar Pretzel leek mogelijk mee te vallen en dus zijn ze met haar aan de slag gegaan. In eerste instantie bleef ze toch wel angstig, maar zodra het kon, hebben ze haar lekker los laten lopen in de kennel. Inmiddels komt ze enkele mensen nu uit zichzelf af en toe opzoeken. Ze geeft aan dat ze wat aandacht wil door eventjes te miauwen. Aaien mag dan soms ook wel.

Het asiel zoekt voor haar een rustig huis met tuin waar geen honden of kinderen zijn. Ze plaatsen haar alleen bij iemand die al een andere sociale kat heeft, (sociaal naar katten, maar ook naar mensen) zodat ze een goed voorbeeld heeft. Ze zal in een nieuwe situatie de eerste tijd weer even een terugval krijgen, dus ze heeft wel ruim de tijd nodig om te wennen en verder te resocialiseren. Waarschijnlijk zal ze wel altijd schrikachtig blijven voor bijvoorbeeld vreemden of drukte.

Lees hier meer over Pretzel >>>

Rocky (4)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Rocky is een lieve, wat onzekere Amerikaanse Stafford van ruim vier jaar. Hij is in het asiel van Spijkenisse afgestaan wegens een allergie bij het kleinkind. Omdat Rocky daar al erg lang in het asiel zat hoopt het dierenasiel van Gouda dat hij hier zijn nieuwe baasje wel snel zal vinden, want hij verdient het zo!!

Rocky heeft in het begin even de tijd nodig om te wennen aan nieuwe personen, maar als hij je eenmaal kent springt hij boven je uit van blijdschap. Je kan dan ook heerlijk met hem knuffelen en spelen met een balletje of stok, dat vindt hij helemaal het einde! Voor een denkspelletje is hij ook wel in, ook al heeft hij soms nog wel wat hulp nodig. Hij kan keurig netjes aan de lijn lopen. Het commando zit en af zijn in elk geval ook bekend.

Lees hier meer over Rocky >>>

LEES OOK:

Dierenopvang in Gouda: hier kun je je huisdier naar toe brengen als je op vakantie bent

Het is vakantie en hoewel veel Gouwenaars in eigen land blijven, mag jouw huisdier niet overal mee n...
huisdieren hitte

Ook dieren hebben het warm: zo help je jouw huisdier door deze hittegolf heen

We drinken liters water extra en zetten ’s avonds de ramen tegen elkaar open, we zijn voorzichtig me...

Poezelige poezenbeesten: deze Goudse katten hebben een eigen Instagramaccount

Gekke Gouwenaars en hun liefde voor huisdieren ❤️. We vroegen aan jullie: welk Gouds huisdier heeft ...

Dit is té schattig: deze Goudse honden hebben een eigen Instagramaccount

Gekke Gouwenaars en hun liefde voor huisdieren ❤️. We vroegen aan jullie: welk Gouds huisdier heeft ...

Meer over Dierenopvangcentrum Gouda ontdekken?

Dierenopvangcentrum Gouda dierenopvang

Gesloten13:00 - 16:00

Groenhovenweg 501, Gouda

Bekijk meer:dierenopvang
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren

adv.